Kompilacija Pjesma nad pjesmama

U ugodnoj atmosferi Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu, danas u 12 sati predstavljena je kompilacija ‘Pjesma nad pjesmama’ po izboru sastava VIS Jukić u izdanju Croatia Recordsa, Cro sacra i Katoličkog radija te Udruge đaka Franjevačke klasične gimnazije Visoko.Pjesma nad pjesmamaKompilacija ‘Pjesma nad pjesmama’ okupila je neke od najboljih domaćih pjevača koji su pod vještim vodstvom Ante Gele, kao glavnog glazbenog kreatora, otpjevali pjesme koje će na ovom izdanju i u novim aranžmanima dati novi život pjesmama od kojih se neke mogu čuti u crkvama. Prema riječima Ante Gele, naslovna pjesma bila je interpretatorski dosta teška, a čast da ju otpjeva dobila je Tereza Kesovija. Osim Tereze, ovom projektu su se priključili i: Nina Badrić, Ivan Mikulić, Željko Bebek, Kemal Monteno, Doris Dragović, Zorica Kondža, Vanna, Anto Kovačić te sestre Marija Husar Rimac i Ivana Husar Mlinac koja je svesrdno pomagala u realizaciji cijelog projekta.

Zadovoljni objavljivanjem ovog izdanja, pjevači, te realizatori Ante Gelo, Lidija Samardžija, Slavko Nedić, ali i predsjednik Udruge, Vine Mihaljević prema čijoj ideji je i nastao cijeli projekt, predstavili su hvalevrijednu kompilaciju koja će za širu publiku tek značiti put otkrivanja.

VIS “Jukić” jedan je do rijetkih sastava koji djeluje neprekidno od 1969. i koji njeguje duhovnu glazbu. Ime je dobio po fra Ivanu Franji Jukiću, bosanskom franjevcu, pjesniku, publicistu, književniku, kulturnom, znanstvenom i političkom djelatniku. Jedan od osnivača bio je i fra Šimun Šito Ćorić, pjesnik, esejist, dramski pisac, skladatelj i kantautor koji se i danas aktivno bavi glazbom, te je objavio više od petnaest albuma duhovne glazbe te nekoliko mjuzikala.

Croatia Records

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,