Konceptualni bar Tesla Power House

U Zagrebu je otvoren Tesla Power House, novi koncept bar s posebnom ponudom, koji odgovara na pitanje Kamo izaći u Zagrebu.
Tesla Power House-interijerRasprostire se na 140 m2 (zimska terasa otvara se u siječnju), a prostorom dominira veliki bar i neki od predmeta iz vlasništva slavnog inovatora. Novo mjesto za dnevne sastanke i noćni provod ponudit će najsvježije od izbora glazbe do stand-up komedije preko promocije mladih umjetnika (pjevača, glazbenika, dizajnera) do hrvatskih vinarija te garantira svakodnevna događanja tijekom svih sedam dana u tjednu.

U baru su izloženi originalni predmeti s potpisom Nikole Tesle ili logotipom tvornice. Vjerojatno najzanimljiviji primjerak je motorkotač smješten iznad šanka. Brojni detalji od bakra od ulaza do toaleta, jasno sugeriraju o čemu se tu radi. Kompletan bar uređen je custom made, odnosno većina interijera izvedena je po narudžbi. Dizajn potpisuje studio Carli+Sosa iz Splita.

Tesla Power House-eksterijerSvugdje u svijetu ime velikog inovatora i inženjera izaziva pozornost. Tesla je jedno od najprepoznatljivijih imena. Uvijek snažno i novo. Izaziva pozornost, a posljednjih godina doživljava pravi revival. Upravo tako bi trebala izgledati i kompletna scena Tesla Power House bara. To je ime koje garantira neprolaznost baš kao i ideja koncept bara da svojim programom i čestim izmjenama održi korak s trendovima. Radno vrijeme bit će od 8 do 2 sata.

U osmišljavanju programa sudjelovali su dugogodišnji promotori i kreativni direktori nekih od najjačih festivala na kopnu i obali u Hrvatskoj. Adnan Mehmedović Medo, jedan od osnivača Fresh Island Festivala i kreativni direktor, pojasnio je jedan od ciljeva programa:
‘Sa sve većim brojem turista otvorila se potreba za konceptualnim barom koji okuplja lokalnu ekipu širokih svjetonazora, a koja nije strana turistima. Tesla Power House trebao bi s vremenom postati jedno od omiljenih mjesta svima njima. Govorim o urbanoj publici koja često putuje i rado se ‘zakači’ za određeno mjesto, nultu točku svojeg izlaska kojeg promovira na društvenim mrežama. Naš je cilj da Tesla Power House postane omiljena destinacija upravo njima. Nešto kao ‘Nisi bio u Zagrebu ako nisi zaplesao ili barem popio piće u Tesli.’

C. K. / Foto: Goran Perešin Gox

Tagged: , , , , , , , , , , ,