Koncert The Ultimate Collection Live

Neka od najvećih imena u povijesti regionalne pop rock glazbe – Parni valjak, Yu grupa, Neno Belan & Fiumens i Opća opasnost nastupit će na zajedničkom koncetu u četvrtak, 19. svibnja od 21 sat u zagrebačkoj Tvornici kulture.Pero Galić, Željko Bebek i Želimir Babogredac

‘The Ultimate Collection – Live!’ koncert je posvećen istoimenoj ediciji enciklopedijskog značaja koja donosi presjek rada i stvaralaštva umjetnika koji su posljednjih pet desetljeća ostavili dubok i neizbrisiv trag na sceni, a inspiriran je aktualnim luksuznim CD izdanjem Croatia Recordsa ‘Greatest Hits’.

‘Želja nam je bila stvoriti posebnu ediciju u kojoj će zauvijek biti sačuvane snimke najvećih pop i rock grupa. Nakon gotovo deset godina od objave prve takve kompilacije mogu reći da smo stvorili respektabilnu ediciju koja danas ukupno broji preko 100.000 prodanih primjeraka, a mnoge od njih su dostigle platinaste, zlatne i srebrne naklade. Cijelu ediciju zaokružila je dvostruka kompilacija Greatest Hits na kojoj se, po odabiru urednika Croatia Recordsa, nalaze ukupno 34 pjesme svih izvođača i grupa koje je The Ultimate Collection obuhvatila svih ovih godina. Trudili smo se budućim naraštajima ostaviti, ne samo zvučni zapis, već i pisanu riječ pa smo u knjižici koja prati ovo izdanje napisali biografije svih grupa. Veliki događaj na kojem ćemo proslaviti uspješnost ove edicije je 19. svibnja, kada ćemo dodijeliti priznanja te koncert u Tvornici na koji sve pozivam’, rekao je direktor Croatia Recordsa, Želimir Babogredac.

Frontman Opće opasnosti, Pero Galić je rekao: ‘Mogu samo reći da mi je čast nastupiti na ovom koncertu uz takve izvođače kao što su Yu grupa, Parni valjak i Neno Belan, a posebno mi je drago da ćemo dijeliti pozornicu s Željkom Bebekom kojeg izuzetno cijenim i volim od djetinjstva.’

Poseban gost glazbenog spektakla u Tvornici bit će Željko Bebek koji će upotpuniti ionako impresivnu listu izvođača. Svojim hitovima iz solističke karijere i onima koje je pjevao u grupi Bijelo dugme, stvorio je brojnu publiku, a otkrivanje njegovog imena kao izvođača na koncertu ‘The Ultimate Collection Live’ još je više pobudilo interes za koncert.

Edicija ‘The Ultimate Collection’ pokrenuta je od strane direktora Croatia Recordsa, Želimira Babogredca, u studenom 2007. godine, kada je istovremeno objavljeno 6 dvostrukih kolekcija. Najveća pop i rock edicija ovih prostora sadrži dvostruke kolekcije najznačajnijih pop i rock imena kao što su Bijelo dugme, Parni valjak, Crvena jabuka, Indexi, Plavi orkestar, Dino Dvornik, Haustor, Divlje jagode, Goran Bare, Grupa 220, Korni grupa, Leb i sol, Električni orgazam… Ovaj diskografski podvig prepoznala je i zavoljela podjednako publika, kritika i struka te je s preko 1200 pjesama i 100.000 prodanih primjeraka početkom 2016. godine konačno dobila i svoj rezime u obliku ovog deluxe izdanja.

Dvostruki CD ‘Greatest Hits’ donosi bogato opremljenu knjigu na 136 stranica koja obiluje stručnim biografijama i kompletnim diskografskim podacima o 34 izvođača i sadrži download kod za preuzimanje čitave kompilacije u digitalnom formatu. ‘The Ultimate Collection – Greatest Hits’ jedinstvena je zbirka sabranih djela domaće pop i rock prošlosti s uvidom u bogatstvo fonoteke Jugotona i Croatia Recordsa te predstavlja značajan potez u namjeri očuvanja hrvatske i regionalne glazbene baštine.

C. R.


Indexi-The Ultimate Collection
Indexi: The Ultimate Collection

YU grupa-Zagreb
Vintage: Koncert YU grupe

Tagged: , , , , , , , , , , ,