Kraljevi ulice: Serbus Zagreb – razglednica grada

Ove godine započinje novi glazbeni projekt Kraljeva ulice u suradnji s tamburaškim orkestrom HRT-a koji bi trebao postati tradicionalan. Radi se o konceptu koncerata pod radnim naslovom ‘Serbus Zagreb – razglednica grada’.Kraljevi uliceIdeja je da se kroz hrvatski izvorni instrument tamburicu, tijekom godina ispromovira svo bogatstvo zagrebačke glazbene scene. Svake bi godine jedan eminentni zagrebački glazbenik, a koji ne pripada izvorno folklorno-tamburaškom izričaju, sa svojim gostima i uz pratnju tamburašog orkestra HRT-a, pod vodstvom maestra Siniše Leopolda, izveo koncert svojih, ali i tradicionalnih pjesama. Tamburica kao izvorni hrvatski instrument vrlo je atraktivna za turističku promociju u ljetnim mjesecima kao posebna glazbena atrakcija gostima našega grada. Koncert bi se tradicionalno održavao dan prije svečanog otvaranja Međunarodne smotre folklora na Gradecu.

Ovogodišnji prvi u nizu koncert je u potpunosti posvećen gradu Zagrebu, a na njemu ćemo čuti autore projekta Kraljeve ulice uz mnoge goste koji će izvoditi poznate zagrebačke pjesme.

Održat će se u četvrtak, 21. srpnja (21 sat) na Platou Gradec, uz voditelja Voju Šiljka, a gosti su: Stjepan Jimmy Stanić i Barbara, Mirko Bačić, Mirjana Bohanec Vidović, Kvartet Gubec, Danijela Pintarić, Bojan Jambrošić, Groovy A Capella…

K. M.

Tagged: , , , , , , , , , , ,