Kristijan Milić: Završeno snimanje novog filma

Zadnja klapa igranog filma ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, redatelja Kristijana Milića, pala je oko pola noći s 29. na 30. travnja u Mostaru, a premijera se očekuje u studenom na 10. Danima filma Mostar.
Mrtve ribe plivaju na leđimaNastao prema scenariju Josipa Mlakića sniman je na više od 50 lokacija u Mostaru i okolici. Film, u produkciji kuće Eurofilm iz Zagreba i Oktavijan iz Mostara sniman je od 3. travnja, a glumačku postavu čine Goran Bogdan, Marinko Prga, Asim Ugljen, Slaven i Mario Knezović, Ornela Vištica, Maja Lasić, Asja Jovanović, Jelena Kordić, Marijana Mikulić, Đorđe Kukuljica, Dragan Despot, Miro Barnjak, Marko Cindrić, Ivo Krešić, Velibor Topić, Mirvad Kurić…

Snimanje je završeno za rekordna 24 dana kako je bilo i planirano. ‘Imali smo dosta posla ali imali smo i puno sreće. Uspjeli smo snimiti sve kadrove. Samo dva dana nam je jako padala kiša, ali smo čak i tad uspjeli sve snimiti zahvaljujući odličnoj ekipi i odličnim glumcima’, rekao je redatelj Milić. Naglasio je kako ekipu filma sada očekuje još nekoliko mjeseci postprodukcijskog posla, ali s obzirom na snimljeno očekivanja su velika. ‘Stvarno ima lijepih lokacija i u gradu i izvan grada. Na malim udaljenostima mogu se naći različite i fenomenalne vizure i mislim da je Mostar definitivno mjesto gdje se može svašta snimiti. Ja sam jako zadovoljan. Mislim da su glumci bili fenomenalni, mislim da slika super izgleda. Nadamo se najboljem’, dodao je Milić.

Snimanjem je zadovoljan i Slaven Knezović, glumac i producent: ‘Domaća publika film će premijerno pogledati polovinom mjeseca studenoga na svečanom otvaranju desetog izdanja Dana filma Mostar, a nadam se i da ćemo ne samo doći na jedan od velikih svjetskih festivala nego da ćemo tamo nešto i osvojiti’.

Producenti su Maja Lasić i Slaven Knezović, kameru potpisuje Mirko Pivčević, montažu Veljko Segarić, a scenografiju i kostimografiju Damir Gabelica.

HAVC

Tagged: , , , , , , ,