Lačni Franz: Novi album i koncert u Tvornici

Čuveni slovenski bend Lačni Franz pod vodstvom Zorana Predina održat će koncert u petak, 21. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem će predstaviti novi album ‘Svako dobro’. Na koncertu će im se kao gosti pridružiti Mile Kekin, Max Juričić i bend Lika Kolorado.
zoran-predinAlbum je nedvojbeno jedan od najiščekivanijih posljednjih godina i najvećih diskografskih događaja u regiji. Donosi deset Predinovih autorskih pjesama, a svoj doprinos kao autor glazbe na jednoj pjesmi je dao i Oto Rimele. Snimanje, miks, mastering i produkciju potpisuje Anej Kočevar.

‘Šest novih pjesama na albumu stoje ravnopravno uz četiri stare, ali prearanžirane pjesme. Prve reakcije publike i kritike su odlične. Napravili smo album koji je tematski aktualan i glazbeno kvalitetan. Teme se kreću od razočarenja stvarima koje su nam obećavali do neizdrživih problema s kojima se susreću mladi ljudi u ovim vremenima, a koji su vrlo slični onima iz osamdesetih. Sam naziv albuma je ironičan i svatko tko nas prati će to znati prepoznati, a i sam logo na naslovnici prati ideju naslova albuma’, objasnio je Zoran Predin.

‘Smatram da ne živimo na staroj slavi Lačnog Franza, već novim materijalom jednako dobro funkcioniramo. Mladi bend s kojim sam se okružio je odličan i tjeraju me da radim još više. Koncertni program će biti pun iznenađenja, ali će svi koji dođu čuti sve najbitnije stvari iz ‘željeznog’ repertoara’, zaključio je Predin najavu koncerta u Tvornici.

‘Stari sam fan Lačnog Franza i kada me Zoran nazvao da gostujem na koncertu s oduševljenjem sam se odazvao. Slušajući novi album Lačnog Franza, osjećam kao da su neke pjesme pisane i za mene i lako mi se pronaći u albumu’, rekao je Mile Kekin.

‘Svako dobro je odličan album sa suvremenim i jakim pjesmama i s odličnim tekstovima. To je album koji konkurira najboljim rock albumima ove godine u Hrvatskoj’, komentirao je rock kritičar Hrvoje Horvat.

C. R.


Lačni Franz-Svako dobro
Lačni Franz: Svako dobro – nakon dva desetljeća

Zoran Predin i Lačni Franz-MSU
Ljeto u MSU: Zoran Predin i Lačni Franz
Tagged: , , , , , , , , , ,