Laura Barnett: Tri priče o nama

U izdanju Mozaika knjiga objavljen je roman Laure Barnett ‘Tri priče o nama’ o sasvim običnom romantičnom paru, koji je pisan neobičnom pripovjedačkom tehnikom, a započinje poput romantičnog filma.Eva i Jim su devetnaestogodišnjaci te studiraju u Cambridgeu kad im se 1958. godine putevi prvi put sastanu. Jim hoda stazom kad žena, koja mu je prilazila na biciklu, naglo skrene kako bi izbjegla psa. Ono što uslijedi odredit će ostatak njihova života. Slijedimo tri različite inačice njihove budućnosti – zajedničke i odvojene – a njihova ljubavna priča poprima različite inkarnacije prateći razvoj njihova života od 1958. pa sve do današnjeg doba.

Laura Barnett daje nam nešto mnogo više od ljubavne priče. Kvantitativno – tri priče, kvalitativno – nezaboravan roman koji će vas navesti da se osvrnete oko sebe i shvatite da ne postoji samo jedan životni put. Čitatelj postaje pratiteljem i promatračem priče o paru, konstantno se zapitujući koja verzija je ona ‘prava’. Postoji li u životu jedan jedini ispravni put i hoće li naša budućnost, ako propustimo priliku, biti samo bijeda kopija one vesele, prave verzije života? Ili su život i ljudi ipak mnogo kompleksniji od te ideje?
Roman Tri priče o nama otvara temu o životnom putu koji je određen kombinacijom sreće, slučajnosti i izborima.

Laura Barnett je spisateljica, novinarka i kazališna kritičarka. Radila je u redakciji Guardiana i Daily Telegrapha, a sada je samostalna novinarka te piše članke o umjetnosti i istaknute članke za Guardian, Observer i Time Out te za nekoliko drugih novina i časopisa. Laura je rođena 1982. godine u južnom Londonu, gdje sada živi sa suprugom. Na Sveučilištu Cambridge studirala je španjolski i talijanski te novinarstvo na Gradskom sveučilištu u Londonu. Objavljivala je i novele, za koje je osvojila nekoliko nagrada. ‘Tri priče o nama’ njezin je prvi roman.

M. K.

Tagged: , , , , , , , , ,