Leonard Cohen: Popular Problems

Od utorka 23. rujna u prodaji je novi album Leonarda Cohena ‘Popular Problems’. Osim što je osvojio sjajne kritike, novi album je već br. 1 na iTunes servisu u 20 država, a na još 12 tržišta je u top pet albuma.
Leonard Cohen-Popular ProblemsNa novom, 13.  studijskom albumu ‘Popular Problems’ (Columbia/Menart), glas Leonarda Cohena zvuči kao nikada prije, čuje se prisutnost i potreba da se uzdigne iz dubine srca. Žene su oduvijek bile njegove muze i inspiracija pa čak i menadžerice. Za legendarne stihove zaslužne su teme poput seksa, religije, ljubavi, mržnje. Ne manjka mu ni crnog humora, ironije, cinizma, a da ne spominjemo bogato životno i glazbeno iskustvo. Novi je album je najavljen singlom ‘Almost Like The Blues‘ .

U suradnji s koautorom i producentom Patrickom Leonardom (poznat po suradnji s Madonnom i Eltonom Johnom), stvoreno je remek djelo glazbene legende koja ima uvijek svježu maštu i čije pjesme nastavljaju očaravati i nove slušatelje i odane obožavatelje.

‘Leonard Cohen je opet razbio glazbene granice s novom kreativnom inspiracijom. Ovih devet novih pjesama je uzvišeno i inovativno s jedinstvenim duhom. Apsolutno smo oduševljeni i počašćeni što slavimo s njim ovu prekretnicu’, rekao je Rob Stringer, CEO Columbia Records.

Za Rolling Stone magazine Cohen je progovorio i o radu na pjesmama. Najviše se, kaže, mučio s ‘Born In Chains’. Priznao je da su neke pjesme nastajale brzo, a neke dugo, što zbog perfekcionizma, ali i zbog lijenosti. Neke je snimio i u svom kućnom studiju.

‘Popular Problems’  objavljen je dva dana nakon njegova 80. rođendana.

Menart

Tagged: , , , , , , ,