Let3 praščića i Damir Urban – Vuk

U subotu u podne, 3. prosinca u Dancing Bear shopu u Zagrebu bit će održano preslušavanje CD-a s poučnim dječjim pričicama ‘Tri praščića’ (braća Grimm) i ‘Slavuj’ (Hans Christian Andersen) koji će se tom prigodom moći kupiti po promotivnoj cijeni te slikanje s Djedom Božićnjakom koji će ih darivati bombonima i balonima.
tri-prascica-cdEdicija Pričoteka novost je u ponudi diskografske kuće Dancing Bear namijenjena djeci i mladima. Riječ je o dramatiziranim naslovima poznatih bajki i dječjih priča ispričanih u formi bliskoj radio-drami. Adaptirani i osuvremenjeni izvorni tekstovi kombinacija su klasične naracije i dinamičnih dijaloga popraćenih originalno skladanom glazbenom podlogom i vjernim zvučnim efektima.

Ističe se originalnim i suvremenim pristupom izvornim tekstovima, koji u svojim originalnim verzijama mladim čitateljima nerijetko djeluju zastarjelo – kako na jezičnom tako i na sadržajnom planu. Ovom edicijom željelo se djeci i mladima učiniti privlačnima priče i bajke iz kojih su njihovi roditelji, bake i djedovi kroz zabavu upijali poučne poruke i učili o bezvremenskim životnim vrijednostima. Kako bi im približili njihov sadržaj, zaintrigirali ih, omogućili da se poistovjete s glavnim junacima te da događaje iz priča povežu s vlastitim iskustvima, ispričane su kroz realistične dijaloge na djeci bliskom jeziku – pretočeni su u živu riječ popraćenu suvremenom glazbenom podlogom.

‘Tri praščića’ su snimili: Damir Urban (Vuk), Damir Martinović Mrle (prvi praščić), Matej Zec (drugi praščić), Zoran Prodanović Prlja (treći praščić). Dramatizaciju, režiju, glazbu, produkciju, tonsko snimanje i montažu potpisuje Igor Karlić.

D. B.

Tagged: , , , , , , , , , ,