Library of Croatia: Virtualna slobodna knjižnica

Ovog proljeća stanovnicima i posjetiteljima Hrvatske svoja e-vrata otvorit će Library of Croatia, prva virtualna slobodna knjižnica na svijetu veličine cijele države.Kroz ovu inovativnu platformu za besplatno i anonimno čitanje, koju je u cijelosti osmislio i razvio interdisciplinarni tim hrvatskih stručnjaka, svakome tko se zatekne na teritoriju Hrvatske bit će slobodno dostupno tisuće najraznovrsnijih izdanja na mnogim svjetskim jezicima.

Hrvatska tako postaje prva zemlja koja putem otvorene digitalne platforme i pripadajuće aplikacije, dostupne na svim računalima i mobilnim uređajima, omogućava svojim stanovnicima i posjetiteljima neograničeno i slobodno čitanje tisuća knjiga.

Library of Croatia ruši barijere između ljudi i pisane riječi u svim oblicima, potiče razvoj čitalačke kulture na dosad neviđen način i stvara nove mogućnosti za gotovo sve sektore društva, javne i privatne: kulturu, izdavaštvo, obrazovanje, turizam i ekonomiju.

‘Ova platforma i proizvod otvaraju novi svijet za cijelo društvo Hrvatske’, izjavila je Mirela Rončević, autorica ideje čiji je globalni naziv One Country One Library. ‘Stvorili smo krug u kojem svi imamo korist, a pritom poklonili znanje ljudima bez obzira na njihovu lokaciju i kupovnu moć. Naši partneri podržavaju inovativnu misiju koja je jednako vezana za kulturu kao i za obrazovanje i turizam i doprinose da se znanje širi posvuda dok unaprjeđuju svoje poslovanje.’

Opširnije na: www.libraryofcroatia.com

M. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,