Lijepa naša Sava: Sajam na Bundeku

Savski sajam Lijepa naša Sava održava se na zagrebačkom Bundeku u okviru međunarodne vrtne izložbe Floraart. Dio je to manifestacije Lijepa naša Sava, kojom se već devetu godinu promiče ideja povratka rijeci Savi i poticanja ekoturizma uz nju, a koja se ove godine održava u Slavonskome Brodu, Županji i Sisku.Lijepa naša Sava-Doris Pinčić Rogoznica i Marija BorićOvogodišnji sajam privukao je rekordan broj izlagača, njih tridesetak, a u subotu su sajam posjetili Goran Šarić, pomoćnik pročelnika zagrebačkoga Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, Željko Milković, zamjenik tajnika za plovidbu Savske komisije te glumice Doris Pinčić Rogoznica i Marija Borić.

Željko Milković iz Savske komisije ovim je putem istaknuo: ‘Drago mi je što Savska komisija već devetu godinu surađuje na projektu Lijepa naša Sava i da je Savski sajam ponovno uspio te privukao velik broj Zagrepčana. Savski je sajam lijep način da se ljudima u Zagrebu približe ljepote rijeke Save jer mnogi od njih nisu ni svjesni da kroz njihov grad teče rijeka koja pruža tolike različite mogućnosti, od turizma do razvoja poljoprivrede.’ Ponudom sajma oduševile su se i glumice Doris Pinčić Rogoznica te Marija Borić, koja je s veseljem isprobala i narodne nošnje poznate etnodizajnerice i umjetnice Mine Petre Petričec.

Tijekom tri dana na Bundeku se predstavljaju autohtoni proizvodi, hrana i piće te tradicijski obrti, zanati i rukotvorine savskoga kraja. Posjetitelji na tridesetak štandova mogu razgledati ekološku posteljinu i posoblje Lijepa naša Sava, besplatno kušati riblji paprikaš i ekološke pekarske proizvode Crustum pripremljene od krupice i raži uzgojenih u područjima uz rijeku Savu. Također, moguće je degustirati i kupiti domaće povrće i voće, džemove, vina, ulja te suvenire.

P. R.


Tikvice-japanski-veleposlanik-Mina-Petra
Tagged: , , , , , , , , ,