Ljetne radionice u hladu Etnografskog muzeja

Iako je školska godina završila, Etnografski muzej u Zagrebu i dalje misli na male kreativne školarce. Ako se vaše dijete voli družiti, učiti uz igru, istraživati i izrađivati stvari rukama, onda su ljetne radionice Etnografskog muzeja ‘U muzejskom hladu’ pravo rješenje za popunjavanje slobodnog vremena.Etnografski muzejU četiri dana posjetitelji će se upoznati s Etnografskim muzejom, naučiti što je to točno etnologija i što se sve čuva u muzeju. Kroz vodstva prilagođena djeci školskog uzrasta naučit ćete sve o tradicijskom odijevanju i životu – zašto svaki kraj ima drugačiju nošnju, kako su se one izrađivale i bojile, što su mladenke nosile na dan vjenčanja, što su to opanci i zašto su neudobni, čemu služi žrvanj, a čemu naćve i mnoge druge zanimljivosti.

Također, djeca imaju priliku poći na put oko svijeta u postavu izvaneuropskih kultura, vidjeti razne neobične predmete, naučiti zašto Zulu ratnici nose gepardovu kožu, čemu služe afričke i melanezijske maske, tko se voli ukrašavati perjem i tko su to bili samuraji.

Kroz četiri radionice školarci će upoznati narodne nošnje raznih hrvatskih krajeva, oslikavati škrinjice za čuvanje blaga, izrađivati tradicijski nakit od perlica i zasvirati na zapadnoafričkim djembe bubnjevima. Radionice će se održati od 28. lipnja do 1. srpnja, svakim danom od 11 do 13 sati.

EMZ

Tagged: , , , , , , ,