Ljetno kino Gradec: 5. sezona

Peta sezona Ljetnog kina Gradec, na filmskoj pozornici pod zvijezdama u našoj metropoli počinje u utorak, 15. srpnja u 21 sat na malom platou uz Gornjogradsku gimnaziju na Katarininom trgu (Gradec) projekcijom filma ‘Kužiš stari moj’ iz 1973. redatelja Vanče Kljakovića.
Ljetno kino Gradec 2013U ovoj sezoni u 47 dana oprikazat će se 52 filmska naslova s više od 150 sati filmskog programa iz 13 zemalja. Odabrani filmovi zadovoljit će ukuse svih generacija naših sugrađana i gostiju grada. Od ove godine filmovima koji nisu na engleskom dodaju titlove na tom jeziku kako bi ih mogli pratiti i strani turisti. Sve projekcije počinju u 21 sat, a tzv. ‘kasne noćne projekcije’ kreću ranije kako bi spojili vrijeme odmora između dva filma. Ponudu su nadopunili i posebnom novom pogodnosti ‘Moje ljetno kino’ jednom u tjednu kada posjetitelji mogu rezervirati kino za ‘nedjeljnu kasnu noćnu projekciju’ te uz prijatelje proslaviti neku prigodu filmom po svom izboru. Od ove godine kino dobiva i poseban naziv ‘Filmbox’, koji je svojevrsna inovacija ‘kina koje sluša svoje posjetitelje i vrti filmove po njihovu izboru’. Ulaz na sve projekcije je i dalje slobodan.

U četiri sezone filmove u ovom kinu pogledalo je više od 50.000 gledatelja, a za sve projekcije tražilo se mjesto više. Knjiga dojmova koja se nalazi na ulazu u kino puna je pozitivnih impresija gostiju iz cijeloga svijeta, ali i prijedloga za filmske naslove koje se uvrštava u slijedeću sezonu.

K. M.

Tagged: , , , , , , , ,