Ljubav, ne strah: Prvi samostalni Kraljin album

Jedan od najpoznatijih rock gitarista našeg područja, Alen Kraljić Kralja nakon četiri singla (‘Molitva Brata Kvarta’, ‘Šeke, Šeke’, ‘Malena 2020’ i ‘Taj bicikl’) konačno predstavlja svoj prvi samostalni album ‘Ljubav, ne strah’.

Znamo ga kao jednog od osnivača grupe Pips, Chips and Videoclips, nekadašnjeg gitarista Majki i kao frontmena skupine The Miceks, a od 2019. sa svojim istoimenim projektom ‘Kralja’ predstavlja se kao pravo osvježenje na domaćoj rock sceni.

Kralja je autor glazbe i teksta svih pjesama, također odsvirao je i gotovo sve instrumente na albumu te je zaslužan za aranžmane i kompletnu audio produkciju.

Na pjesmi ‘Pronađi me’ kao vokalist i koautor teksta pojavljuje se riječka kantautorica Mirna Škrgatić. U pjesmama ‘Iluzija’ i ‘Da li u ovoj zgradi postoji kućni red’ na bas gitari ugošćuje Krešimira Kaštelana, basista Crvene jabuke, dok su mu prateći vokali na pjesmi ‘Kako si’ članovi zagrebačkog sastava Široke ulice, Borna Ocvirk i Filip Komadina.

https://youtu.be/u4zto4xVTD4

Za pjesmu ‘Iluzija’ snimljen je i spot, u režiji Ive Plavšić, a snimatelji su bili Mislav Petek i Bruno Radovanić. Vizualno rješenje ovog izdanja realizirao je Dinko Čvorić Doringo, a album je objavljen za izdavačku kuću Hitchtone Music & Promotion iz Zagreba.

U Kraljinim riffovima i gitarističkim dionicama, kojima je prožet ovaj album, svakako postoje natruhe jednog sad već davnog rock vremena našeg područja, ali njegov jedinstven autorski potpis neupitno ga svrstava u sam vrh aktualne hrvatske rock scene.

H. M.


Tagged: , , , , , , , , , ,