Ludnica na fašničkim ulicama

Jutarnje sunce bilo je dovoljni mamac da rijeka posjetitelja preplavi samoborske ulice i trgove druge fašničke subote.Samoborski fašnik-plesačiPozornost je pobuđivao Srakotrk te program na pozornici na kojem su se predstavljali dječji zborovi iz Zagreba, mažoretkinje te iza podneva Gospel zbor Sunce. Na SRAKAfestu na Trgu Matice hrvatske odvijale su se predstave za djecu u sklopu programa Šareni svijet, a u likovnoj radionici izrađivale maske i ukrasi. Bilo je tu i žongliranja u izvedbi grupe Razbibriga, a uzbuđenje i zabava mogli su se naći i u obližnjem luna parku.

Održan je i još jedan uspješan Srakotrk u kojem je 300-injak mladih natjecatelja uspješno našlo kontrolne točke koje su im zadali organizatori iz Turističke zajednice i Orijentacijskog kluba Japetić. Svi su zapravo bili pobjednici, a posebno oni najmlađi, koji su dobili medalje i nagrade sponzora – Podravke. Oni stariji u kategorijama iznad 10 i 12 godina Sportski duh na fašnički način širio se na klizalištu, gdje su se održavali Metloboj i Krafling. Na kraju uzbudljivog natjecanja titulom pobjednika u hokeju s metlama mogla se pohvaliti ekipa Mušketira i lavova, dok je u boćanju s demižonima najuspješnija bila ekipa Najlepši. Svima je nagrade osigurala Podravka.

Samoborske fašničke ulice također su i popodne bile odlično popunjene, a programom su na početku dominirale gostujuće skupine. Predstavili su se gosti iz Makedonije KUD Racin iz Kičeva, KUD Šokadija iz Slavonskog Broda, grupe iz Brdovca, Lučkog i raspjevane Župe Dubrovačke. Za glazbene užitke uz brojne hitove bili su zaduženi GlooHie.

Slijedio je red smijeha, a tu su briljirali KUD Oštrc s programom Zahod za zapošljavanje te stand-up nastupom Marina Orsag. A onda se Trg zatresao u ritmu koji je diktirao Kawasaki 3P te na kraju u Halternativnom dijelu programa ženski sastav U pol’ 9 kod Sabe. U fašničkom šatoru večer je pripala Nekim novim klincima i Status bandu.

Fašnički program nastavlja se u istom ritmu i sutra Dječjim fašnikom ujutro te velikom povorkom gostujućih skupina i mjesnih odbora popodne. U nedjelju u glazbenom dijelu nastupaju Endi u 13 sati te navečer Duško Lokin, Kićo Slabinac i Darko Domijan, a u šatoru.

Fašnik

Pročitajte još: Raznolik program do kraja Samoborskog fašnika

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,