Lupinizam u splitskom hotelu Ambasador

U Art galeriji hotela Ambasador u Splitu, Stephan Lupino postavio je svoju izložbu ‘Lupinizam’, koja će tu ostati do 6. siječnja 2024.

Otvorio ju je poznati splitski fotograf Feđa Klarić, a nazočili su joj brojni uzvanici i štovatelji Lupinova umjetničkog opusa. Lupino ima više poveznica sa Splitom. Osim što je počasni član Foto kluba Split, taj grad je značajan i po tome što se iz njega otisnuo u svijet. Najprije u Rim, odakle ga put odveo u London i New York. Ostalo je sve manje-više poznato…

Lupino je posljednji put u Splitu izlagao prije pet godina, a sada mu se opet vraća širokom lepezom svojih djela, od fotografija do slika, reljefa i skulptura s često apokaliptičnom tematikom.

Izložbu je pozdravio i direktor hotela Stipe Medić, a koncept galerije predstavio je njezin voditelj Damir Vrdoljak Mandeta. U posljednjih osam mjeseci tu su izlagali mnogi priznati hrvatski umjetnici, ali je pružena prilika i mlađima. Hotel Ambasador tako je postao svojevrsno okupljalište umjetnika i ljubitelja umjetnosti, oživjevši pomalo uspavanu splitsku scenu.

M. T. / Foto: Nikola Benja i Krunoslav Ćosić


Tagged: , , , , , , , , ,