MAKK konferencija okuplja autore i kreativce

Slogan Međunarodne autorske kreativne konferencije (MAKK) koja će se održati od 9. do 11. prosinca u Zagrebu glasi ‘Autorstvo i kreativnost – snaga za 21. stoljeće’. Najsvježiji popis predstavnika domaćih i inozemnih kreativnih industrija, poslovnih ljudi, osnivača digitalnih start upova i pravnih stručnjaka koji će na raspravljati pod tim motom sad već jamči iznimno zanimljivu konferenciju.
MAKK
Uz goste konferencije koji su najavljeni prošlog tjedna, sa zadovoljstvom objavljujemo da je novi potvrđeni gost prvog radnog dana konferencije, u utorak 10. prosinca filmski redatelj Vinko Brešan koji će sudjelovati na panelu ‘Kreativni pojedinac – nacionalna vrijednost’ uz zamjenika ministrice kulture Berislava Šipuša, glazbenike Damira Urbana i Nevena Frangeša te književnika Miru Gavrana i moderatoricu Ninu Obuljen. Književnik Miljenko Jergović, će, kao i Arsen Dedić i Hrvoje Hribar svoje stavove iznijeti u posebnoj video montaži.

Predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a, Ivica Mudrinić, kao i predsjednik Uprave Blitz film i video distribucije Hrvoje Krstulović sudjelovat će u panel diskusiji ‘Digitalni servisi – kolač ili mrvice za sve?’ uz već najavljene Miru Buljana, Paola Sfecija, Seida Serdarevića i moderatora, direktora HDS ZAMP-a Nenada Marčeca.

U okruglom stolu o međunarodnoj glazbenoj suradnji i zaštiti autorskih prava u regiji dosad potvrđenim govornicima – Zoran Predin, Edin Dervišhalidović – Dino Merlin i Antonije Pušić – Rambo Amadeus – pridružit će se skladatelj Tonči Huljić. Moderator tog okruglog stola je Aleksandar Kovačević, direktor SOKOJ-a. Na panelu čija je tema doprinos glazbenih festivala ekonomiji svoja će iskustva iznijeti koncertni organizatori Adnan Mehmedović, Ivan Bušljeta, Dušan Kovačević, Zdenko Hiltner, Lukša Franković i Tadija Wolf, uz već najavljenog Joea Bašića.

Panel naziva ‘Kako sam napraviti svoju kampanju na društvenim mrežama?’ moderirat će Davor Runje (direktor u Drapu) a u njemu će raspravljati poduzetnica Ida Pandur (Entourage, Bizmeet.me), Nikola Vrdoljak (direktor u Gingernetu) i Ivan Brezak Brkan (Netokracija).

MAKK 2O promociji glazbe i to od tradicionalnog tiska do digitalnih medija svoja će razmišljanja, pod moderatorskom palicom Ree Hadžiosmanović (Radio 808), iznijeti Ela Radić, urednica časopisa Rolling Stone Hrvatska, Simon Kelly (voditelj digitalnih medija, DJ Magazine, London), Phat Phillie (Bloger, Blackout.hiphop.com) i Tomo IDM (TomTom internet radio). Svi će oni, uz već prethodno najavljene, učiniti prvi radni dan konferencije najbogatijim i najaktualnijim regionalnim okupljanjem kreativaca i poduzetnika (posebno digitalnih) dosad.

Drugi radni dan konferencije, srijedu 11. Prosinca, organizira Hrvatsko društvo za autorsko pravo, u suradnji s Državnim zavodom za intelektualno vlasništvo i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. To četrnaesto Godišnje savjetovanje o autorskom pravu i srodnim pravima će iz stručne perspektive promotriti teme koje će prethodnog dana iz svoje perspektive pretresati glazbenici, filmaši, književnici i ostali.

Konferencija MAKK čiji su organizatori Institut hrvatske glazbe, Adria Music Conference i Hrvatsko društvo za autorsko pravo održava se u hotelu DoubleTree by Hilton dok će večernji program za sudionike – zabava dobrodošlice u ponedjeljak 9. prosinca na kojoj će nastupiti Massimo i Silente te ekskluzivni koncert Nene Belana u utorak 10. prosinca – biti organiziran u Green Gold Clubu.

Kotizacija za sudjelovanje na konferenciji iznosi 400 kuna. Za studente (uz priloženi index) cijena kotizacije iznosi 200 kuna. Broj akreditacija za konferenciju je ograničen pa svim zainteresiranima preporučamo da osiguraju svoje mjesto i odmah popune Prijavu za Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju.

IHG

Tagged: , , , , , ,