Maksim Mrvica: U Šangaju s prvakom britanskog baleta

Proslavljeni pijanist Maksim Mrvica nakon još jedne iznimno uspješne i rasprodane turneje po Kini, vrhunac je priredio spektakularnim koncertom u jednoj od najvećih i najprestižnijih dvorana u Aziji – Mercedes Benz Areni u Šangaju.Posebno iznenađenje večeri dogodilo se kada je na izvedbi skladbe ‘Nutcracker Fantasy’, s temom iz popularnog baleta Čajkovskog ‘Orašar’, nastupio svjetski poznati baletni plesač Sergei Polunin, koji je u 21 godini postao najmlađi prvak u povijesti Britanskog kraljevskog baleta.

Polunin je široj publici poznat iz video uratka režisera Davida LaChapellea za Hozierov ‘Take me to Church’ kojeg je do sada na YouTubeu vidjelo više od 30 milijuna ljudi.

Magična atmosfera prepune dvorane još je jednom potvrdila koliko Maksim ima obožavatelja na dalekom istoku, a jedinstvena izvedba ovih dvaju karizmatičnih izvođača dokazuje da klavir i balet zajedno imaju mjesto i na velikim pozornicama.

Maksima i ove godine očekuje vrlo uzbudljiva koncertna sezona. Već u ožujku kreće na svjetsku turneju s više od 50 koncerata u Aziji, Americi i Europi na kojoj će promovirati novi album ‘The Collection’.

M. P.


Tagged: , , , , , , ,