Mala scena: Duodrama Tennesseeja Williamsa

U subotu, 13. travnja, u 20 sati, u Kazalištu Mala scena u Zagrebu održat će se premijera predstave ‘Duodrama’ Tennesseeja Williamsa, u prijevodu i adaptaciji Ane Pogorelić, uz autorsku glazbu Katarine Ranković. Predstavu izvode Ana Pogorelić i Luka Šatara.

Tennessee Williams pisao je ‘Duodramu’ deset godina i sam je za nju izjavio: ‘Moja najljepša od Tramvaja zvanog čežnja, samo srce mog života.’ Do sada nije izvođena u Hrvatskoj niti prevedena na hrvatski jezik.

Stilski se uveliko razlikuje od Williamsovih klasika, ali protkana je sličnim aspektima; ponovno obrađuje ograničenost prirode ljudskog postojanja i sadrži autobiografske elemente te karakterističan lik osebujne, neurotične žene. Jezik predstave miješa poeziju i prozu, a kako glumci uranjaju u performans, teško je razlučiti granice stvarnosti i iluzije.

Dvoje mladih glumaca, Ana Pogorelić i Luka Šatara, zajedno su osmislili režiju, scenografiju, pokret i vizual, u produkciji i organizaciji Kazališne družine ŽabaTeatar iz Zagreba.

L.P. / Foto: ŽabaTeatar promo


Mala scena: ‘Puž’ Maje Hrgović i Staše Zurovca


Tagged: , , , , , , , ,