Mala vještica u Maloj sceni

Nakon iznimno uspješne godine u kojoj je izvela čak sedam premijera, zagrebačko kazalište Mala scena izlazi s novom predstavom.Mala vještica‘Mala vještica’ slobodna je adaptacija istoimene priče Otfrieda Preusslera i namijenjena je djeci od 4 do 10 godina. Koristeći elemente poznate priče dječje literature (i lektire), mlada autorica Nina Horvat (koja je 2013. za Malu scenu napisala i nagrađivanu uspješnicu ‘Ružičasta sanjarica’ za koju je na Malom Marulu te godine dobila i nagradu za najbolji tekst), ispisala je autorsku dječju dramu o ‘vješticama’, čarolijama, o činjenju dobra i borbi protiv zla.

Mala vještica ima samo 127 godina, još nije punoljetna, a može ući u svijet ‘odraslh vještica’ ako postane ‘dobra vještica’ i ako položi ispit. U niz susreta i različitih situacija Mala vještica će odrasti i činjenjem dobra postati ‘dobra vještica’.

Predstava nastaje u suradnji Male scene s Triko Cirkus Teatrom. Nakon iznimno uspješne ‘Iglice’ koju su ova dva neovisna kazališta zajednički producirala u 2013. godini, ‘Mala vještica’ korak je dalje u istraživanju stila u kazalištu za djecu povezivanjem govornog i cirkuskog kazališta.

U predstavi igraju Nikolina Majdak, Anja Matković i Iva Peter Dragan, a u režiji Ivice Šimića. Autorsku glazbu skladao je Igor Karlić, mlada kostimografkinja Tea Bašić, koja po prvi put radi za Malu scenu, potpisuje kostime, oblikovatelj svjetla je Milan Kovačević, Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan oblikovale su vizualni identitet predstave, fotografkinja je Ana Šesto, a predstavu je producirala Vitomira Lončar.

Kako se postaje ‘dobra vještica’ saznajte u Maloj sceni već od 29. siječnja u 19 sata, kada će predstava biti praizvedena. Reprize su na programu 31. siječnja u 17 i 18.30 sati.

M. S.


Pročitajte još: Iglica na festivalima u Prištini i Čakovcu


 

Tagged: , , , , , , , , ,