Darujemo ulaznice: Mametova Oleanna na Sceni Ribnjak

 

U suradnji s produkcijom PUK (Putujuće kazalište) darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Davida Mameta ‘Oleanna’, koja će biti prikazana u petak, 27. siječnja u 20 sati  na Sceni Ribnjak.

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 26. siječnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 27. siječnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Autorski projekt Darka Stazića i Sare Stanić, predstava Davida Mameta ‘Oleanna’, nastala je u suradnji Putujućeg kazališta (PUK) i Scene Ribnjak. Darko Stazić i Sara Stanić zajednički potpisuju prijevod teksta, režiju, dramaturgiju, scenografiju, kostimografiju i glume uloge studentice Carol i profesora Johna. Glazbu je komponirao Marjan Nećak.

Svaki dobar kazališni tekst je i borba i pitanje. Ova borba između dva obrazovna sistema, starog i novog, dva načina poimanja odnosa, osobnih i poslovnih, rat između obrazovanja i bliskosti, ovaj napeti verbalno – fizički duel Davida i Golijata u učionici, ova britka Mametova duo drama počiva na pitanju tumačenja nijansi.

U svijetu u kojem živimo bavimo se krupnim rezovima, oštrim potezima i velikim blokovima uspjeha i/ili neuspjeha, a genijalni Mamet vraća i upozorava: Vrag je u detalju! Taj detalj čini razliku u pitanju: što je naklonost, a što je seksualno uznemiravanje? Što je samoobrana i kada ona prelazi u agresiju? Što je zapravo intelektualna elita i do kuda ona može ići u svojoj nekonvencionalnosti? Koliko se mogu mijenjati i sebi prilagođavati pravila igre? Kad ćemo za iskakanje iz konvencije platiti i koliko? Napeto, brzo, intimno i javno istovremeno, a sve svedeno na mikrokozmos profesora i studentice u jednoj učionici.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,