Maraton karijera: Nenad Bakić i Zoran Vakula

Nenad Bakić i Zoran Vakula gosti su predavači četvrte konferencije projekta Maraton karijera. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u i FFZG-u, novi će se susret održati u četvrtak, 17. svibnja (16.30 sati) na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.Riječ je o četvrtom susretu u sklopu kojeg Studentski informativni kutak, udruga pod čijim okriljem djeluje portal Studentski.hr, dovodi hrvatske uspješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton karijera započeo. Nakon uspješnih predavanja na ostalim fakultetima, slijedi gostovanje nekadašnjih studenata PMF-a, Nenada Bakića i Zorana Vakule, ovoga puta u ulozi predavača.

Nenad Bakić matematičar je po obrazovanju, a danas uspješan poduzetnik i investitor, trenutačno najviše posvećen digitalnoj transformaciji u obrazovanju u Hrvatskoj i drugim zemljama. Osnivač je IRIM-a, vodeće organizacije za uvođenje STEM edukacije u obavezno obrazovanje. Njegova karijera pronašla se podjednako i u znanosti, digitalnim medijima, financijama i u ljudskim resursima. Višestruki je osnivač start-upova s nekoliko uspješnih izlazaka, a kompanije koje je osnovao još su u njegovu vlasništvu i tržišni lideri u svojim područjima. Također, posebni je savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za digitalnu transformaciju i STEM.

Zoran Vakula, dipl. ing. meteorolog, radio je u DHMZ-u, a na HRT-u je od 1996. kao honorarni suradnik te od 2013. godine stalno zaposlen. Objavio je desetke stručnih i znanstvenih radova te održao brojna predavanja u zemlji i inozemstvu. Bavi se izradom, prezentacijom i verifikacijom vremenskih prognoza te osmišljavanjem meteorološkog sadržaja na različitim medijskim platformama. Kolumnist, urednik priloga s meteorološkim sadržajem na HRT-u, član je tima koji je osmislio i priprema ‘HRT Meteo’ – aplikaciju za pametne mobilne telefone. Poznat je po populariziranju meteorologije u medijima, a često smo ga imali priliku vidjeti u različitim emisijama HTV-a. Ante Cash i Saša Antić objavili su pjesmu ‘Vakula’ 2015. koja je čak nominirana za Porina.

A. J.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,