Margaret Atwood: Vražji okot

Upit za kupnju knjige možete poslati na: [email protected]

Cijena: 6 eura

Profil, 2019.
meki uvez
280 stranica
format 15 x 23 cm

Podmuklo najuren s mjesta umjetničkog direktora Festivala Makeshiweg uoči premijere Oluje koju upravo režira, Felix se povlači u zabačenu čatrlju, gdje liže rane i oplakuje izgubljenu kćer. A i osvetu snuje. Nakon dvanaest godina ukazuje mu se prilika – kazališni tečaj u obližnjem zatvoru. Ondje će Felix i njegovi glumci, zatvorske ptičice, napokon uprizoriti Oluju i u zamku uloviti podlace koji su ga uništili. No kad neprijatelji padnu, hoće li Felix opet biti onaj stari?

Kanadska književnica Margaret Atwood objavila je preko četrdeset knjiga proze, poezije i kritičkih eseja. Dobitnica je brojnih nagrada diljem svijeta. Interesi su joj široki te uključuju svijet stripa, libreta, dramu i lutkarstvo. Na hrvatskom je najprije objavljena ‘Sluškinjina priča’ (1988, ponovo 2017), slijedili su romani ‘Alias Grace’ (1998), ‘Modrobrada’ (1999), ‘Penelopeja’ (2005), ‘Gazela i kosac’ (2003).

Sa Shakespeareom se prvi put susrela kao srednjoškolka u Torontu 1950-ih i trajno ga smatra jednim od najutjecajnijih autora na svoj književni rad. ‘U nekim je aspektima Oluja rani multimedijski mjuzikl. Kad bi Shakespeare djelovao danas, služio bi se svim dostupnim tehnologijama specijalnih efekata. No, Oluja je posebno intrigantna zbog mnogih pitanja koja ostavlja bez odgovora. Hrvanje s njom predstavljalo je čisti užitak, ali naporan!’

Tagged: , , , , , , , , ,