Massimo: Novi spot i dvije gošće na Šalati

Pred veliki koncertni spektakl na zagrebačkoj Šalati 14. rujna, Massimo predstavlja video spot za singl ‘Ne ostavljaj me tu’ te najavljuje dvije gošće koje će otvoriti tu večer za pamćenje pod otvorenim zagrebačkim nebom – Elis Lovrić i Ninu Romić.

S istarskom vilom, Elis Lovrić, Massima vežu korijeni, a pjevačica i pjesnikinja iza sebe ima album ‘My land’ iz 2007. te prošlogodišnji ‘Merika’ na kojima servira toplu, nježnu glazbu na labinskoj čakavici. ‘Nije se moglo ljepše posložiti da Massimo prepozna moju glazbu i pozove me da budem support na Šalati. Massimo je svojim osebujnim, legendarnim glasom obilježio, kao i mnogima, i dio mog života i snova. A i jedini je koji na prvu može razumjeti moj, kako neki kažu kineski labinjonski dijalekt, jer smo slučajno oboje Labinjani. Zahvalna sam na toj slučajnosti i sretna što me pozvao’, izjavila je Elis Lovrić koja će ovom prilikom nastupiti u pratnji violončela.

Elis Lovrić i Nina Romić

Nina Romić, renomirana zagrebačka kantautorica, također će se predstaviti Massimovoj publici na Šalati te s bendom izvesti pravu malu glazbenu poslasticu. Izravna i beskompromisna, progovarajući o intimnim tematikama, svojim folk rock izričajem zaokružit će čaroliju zagrebačke ljetne večeri. ‘Čast mi je podijeliti stage s Massimom i njegovim bandom na možda i najljepšoj zagrebačkoj pozornici pod zvijezdama. Nastupit ću u pratnji klavijaturista i gitarista i za publiku smo pripremili mini paket ljubavnih pjesama’, rekla je Nina Romić.Četvrti službeni singl s Massimova albuma ‘Sada’ početkom prošlog tjedna je krenuo u osvajanje radijskog etera, a danas je za ‘Ne ostavljaj me tu’ izašao i prateći video u režiji Hrvoja Banića s Markom Blaževićem u glavnoj ulozi. Pjesma koju potpisuje Predrag Martinjak, Massimu je ‘legla na prvu’, pa ne čudi što je baš nju izabrao za jesenski singl i najavu koncertnog spektakla na Šalati.

‘Ova pjesma, ako ju pozorno slušate, može imati dvojako značenje. Može se tumačiti tipično ljubavno, o jednoj nesretnoj ljubavi. A s druge strane, može biti i svojevrsna kritika današnjeg vremena, situacije koja nas je zadesila, u današnje vrijeme odlazaka, posebice mladih, koji smatraju da ovdje više ne pripadaju’, rekao je Massimo.

Massimo je ovo ljeto održao preko 20 koncerata u regiji te rasprodao dva uzastopna nastupa na šibenskoj Tvrđavi svetog Mihovila, na pulskom Kaštelu i opatijskoj Ljetnoj pozornici. Na Šalati će mu se uz dva uvodna nastupa Elis Lovrić i Nine Romić pridružiti i gosti iznenađenja, a na repertoaru će se pronaći provjereni hitovi, kao i pjesme s novog albuma.

A. R. / Foto: Walter


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,