Matej Meštrović: Film i CD Sudar Percussion ansambla

Matej Meštrović, jedan od najutjecajnijih aktivnih skladatelja klasične glazbe, sa Sudar Percussion ansamblom, kojeg tvore neki od najboljih udaraljkaša regije, stvorio je gotovo nepoznat glazbeni pravac.
Matej MeštrovićNešto od toga trebalo bi biti jasnije večeras (ponedjeljak, 5. svibnja) u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija, nakon što bude premijerno prikazan 30-minutni film Arsena Oremovića. U njemu je dokumentirano cijeli proces nastajanja CD-a od prvog trenutka unosa Yamahinog koncertnog klavira sve do završnog koncerta, paralelno pričajući jedinstvenu i zanimljivu životnu priču vlasnice dvorca. Nakon filma, Sudar Percussion i Matej Meštrović live izvedbom počastit će vas nekim od svojih glazbenih jela s novog CD-a ‘Eat Suite’ da i sami posvjedočite koliko energije njihova izvedba ima. Na samom kraju proslavit će se ‘rođenje’ njihova prvijenca koji istoga dana izlazi u izdanju Karpo Media za cijeli svijet.

Puno truda uloženo je u taj CD od trenutka kada je Matej skladao ta djela, do trenutka kada je producent Branimir Mihaljević natjerao ‘dvorac da svira’, snimajući prirodne jeke dvorca pa sve do samog finiša CD-a Franka Arkwrighta u legendarnom londonskom Abbey Road studiju.

K. M.

Tagged: , , , , , , , , , , ,