MAXtv Filmomanija 7

U razdoblju od 19. do 29. rujna održat će se iznimno atraktivna sedma po redu revija dobrog filma – MAXtv Filmomanija!

PietaPunih 11 dana ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji će moći uživati u najnovijim remek-djelima sedme umjetnosti redatelja kao što su Danis Tanović, Francois Ozon, Kim Ki-duk i Abbas Kiarostami.

Jedan od zasigurno najatraktivnijih filmova svakako je novi uradak redatelja Kima Ki-duka – ‘Pieta’ (Pieta) apsolutni pobjednik filmskog festivala u Veneciji i jedan od kritički najhvaljenijih filmova godine. Atraktivnosti ne manjka niti novom filmu Francoisa Ozona – ‘U kući’ (Dans la Maison) koji je osvojio nagradu kritike (FIPRESCI) na filmskom festivalu u Torontu te nagradu za najbolji film i scenarij na filmskom festivalu u San Sebastianu.Epizoda u životu berača željezaDobitnik prestižne filmske nagrade Oscar, Danis Tanović ove godine predstavlja se s novim remek-djelom – ‘Epizoda u životu berača željeza’ koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu osvojio nagrade žirija i ekumenskog žirija te Srebrnog medvjeda za najboljeg glumca. Tu je i kultni redatelj Abbas Kiarostami sa svojim novim uratkom ‘Kao netko zaljubljen’ (Like Someone In Love) prikazan u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu.

Kao netko zaljubljenUz već ranije najavljene filmove ‘Nebraska’ (novi film redatelja Alexandera Paynea, dobitnik nagrade za najboljeg glumca na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu), ‘Mistaken for Strangers’ (redatelja Toma Berningera, dokumentarni film o popularnoj glazbenoj skupini The National) i ‘Grandmaster’ (redatelja Wonga Kar Waija, premijerno prikazanog na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu) nesumnjivo je da nas očekuje jedna od najatraktivnijih revija dobrog filma do sada.

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana od 19. do 29. rujna s početkom u 16.00, 19.00 i 21.00 sati.

Continental Film

Tagged: , , , , , , , ,