Mayales feat. Tereza Kesovija: Roadie

Godinu dana od objavljivanja prvog najavnog singla ‘Danas smo happy’ s trećeg nadolazećeg albuma, Mayales predstavlja novu pjesmu ‘Roadie’.

Podjednako drugačije od svega što smo u domaćem eteru navikli čuti, i pjesma ‘Roadie’ kao da se natječe iznenaditi slušatelja glazbom kakva se u modernom popu 21. stoljeća i očekuje. Laboratorij zvuka Petra Beluhana i Vlade Mirčete neumorno traži još nešto osim vrhunske pjesme, aranžmana i produkcije, na primjer suptilnu provokaciju i propitivanje fenomena povjerenja domaće publike prema glazbi koja zvuči svjetski, a otpjevana je na hrvatskom.

Za razliku od brzog retro pop rock singla ‘Danas smo happy’, pjesma ‘Roadie’ priziva mantrični disco zvuk baziran na neobičnom tekstu i vokalu koji se obraća iz ženskog roda. Snažan groouve mogao bi podsjetiti na veliki uspjeh davnog singla ‘Mogu i sama’ iz 1997 godine. Za razliku od onda kada su pjesme Mayalesa nosili senzacionalni vokali Valerije Nikolovske i Kristijana Beluhana, ovdje se nastavlja ‘strategija’ oslanjanja na neobičan vokal Petra Beluhana, kojem će na pompoznom finalu ‘uskočiti’ neponovljiva Tereza Kesovija fantastičnim recitalom na francuskom jeziku. To je suradnja koja potvrđuje posebnu vezu Tereze i Mayalesa, započetu još na snimanju spota ‘Još te uvijek mogu’.

Također, Mayales predstavlja i novu suradnju s hvaljenim video umjetnikom Daliborom Barićem, autorom psihodeličnog pratećeg videa, a koji se ponovno bavi vizualiziranjem ženskih mijena i erotičnosti. Valja spomenuti i sjajnu izvedbu plesačice i umjetnice Dine Ekeštajn koja ovdje utjelovljuje zamišljenu primadonu iz pjesme ‘Roadie’.

Novi album Mayalesa i dalje je na stolu traženog producentskog dvojca Jure i Pavla iz Svadbasa s kojima Petar i Vlado studiozno gradi svoj novi zvuk. Album se u izdanju Aquarius Recordsa očekuje krajem ove godine.

A. R.

Tagged: , , , , , , , , , , ,