Međunarodni festival vatrometa na Bundeku

Od 4. do 6. srpnja u Zagrebu, na desnoj obali Save uz Bundek, održat će se 14. Međunarodni festival vatrometa na kojem će i ove godine najbolji i najmaštovitiji pirotehničari svijeta pokazati svoje umijeće i pružiti vrhunsku zabavu pod zvijezdama.
Festival vatrometa na BundekuNa ovogodišnjem festivalu očekuje se nekoliko desetaka tisuća posjetitelja koji će uživati u nadmetanju ekipa iz Francuske i Belgije uz domaćina Piropopa, a na pozornici Bundek nastupit će orkestar, zbor i solisti Opere Hrvatskog narodnog kazališta pod ravnanjem dirigenta Josipa Šege.

U subotu slijedi nastup ekipe iz Belgije ‘H.C.Pyrotechics’, a za glazbenu podlogu bit će zaduženi legende hrvatske estrade Kićo Slabinac, Duško Lokin i Darko Domijan okupljeni pod nazivom D’Legend. Na pozornici Bundek održat će se jedna od najstarijih rock opera na svijetu ‘Gubec beg’ koju će izvesti glumci kazališta Komedija.

Zadnji dan festival rezerviran je za domaćine Pirotehniku Mirnovec, a u glazbenom dijelu publiku će zabavljati Plava trava zaborava. Pozornica Bundek opet će biti rezervirana za rock operu ‘Gubec beg’. I ove godine organizator, Pirotehnika Mirnovec, daje cijeloj priči humanitarni karakter jer se u sklopu festivala odvija i akcija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu. Od svake lanterne prodane na festivalu odrganizator će odvojiti pet kuna i donirati udrugama, a prošle godine svakoj je udruzi uplaćeno 9.235 kuna.

Ulaz na festival je besplatan, a detaljniji program pogledajte na www.mirnovec.hr

404 agency


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,