Medvedgrad: Okončan 5. Fantastic Zagreb film festival

Projekcijom kultnog klasika ‘Isijavanje’, u fantastičnoj atmosferi do posljednjeg mjesta ispunjene povijesne utvrde Medvedgrad, završio je 5. Fantastic Zagreb film festival.
Fantastic Zagreb Film Festival-MedvedgradNakon uzbudljivih devet dana vrhunske filmske zabave, do sada najuspješniju godinu, ljubitelji žanrovskog filma proslavili su partijem na zidinama hrvatskog spomenika kulture do ranih jutarnjih sati i tako na najljepši mogući način Fantasticu čestitali uspješnih pet godina.

‘Bilo je ovo naše najbolje izdanje do sada i zahvalni smo svim fanovima Fantastica što su nas podržali ovih pet godina i što zbog njih i s njima rastemo svake godine. Ovogodišnji prvi Europski žanrovski forum je također protekao odlično, uz interes i iz Hrvatske i iz regije, pa vjerujemo da smo i tu na pravom putu da u budućim izdanjima stvorimo platformu povezivanja naših filmaša s europskim i svjetskim filmskim stručnjacima koji će im pomoći u stvaranju njihovih žanrovskih priča. Hvala našim sponzorima i partnerima na podršci i vjeri u ovaj projekt od prvog dana!’, izjavila je zadovoljna direktorica i suosnivačica Fantastica, Mia Pećina.

Program ovogodišnjeg festivala pokazao se najboljim do sada, a svjetskim i europskim projekcijama prisustvovalo je više od trideset renomiranih svjetskih filmskih redatelja, producenata i sales agenata iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Švedske, Finske, Estonije, Poljske, SAD, Norveške i Švicarske koji su osim na filmske projekcije, u Zagreb stigli na prvi Europski žanrovski forum. Ove su godine po prvi put održana predavanja i panel diskusije o crowdfundingu, koprodukcijama u regiji, o tome kako prodati svoj film na međunarodnom tržištu i o drugim zanimljivim temama, uz podršku HAVC-a i Deska kreativne Europe – ured MEDIA.

‘Jako sam zadovoljan reakcijom i odazivom gledatelja na ovogodišnji program i vjerujem da će i program za sljedeću godinu biti jednako dobar ako ne i bolji. Zahvaljujemo se i svim filmskim stručnjacima koji su ove godine posjetili Fantastic i vjerujemo kako će zasigurno barem jedan od projekata predstavljenih na pitchingu prvog EGF-a pronaći budućeg partnera u njima’, rekao nam je artistic direktor i suosnivač Fantastica, Stjepan Hundić.

Više od 50 uzbudljivih naslova među kojima i europske i regionalne premijere, i ove je godine potvrdilo veliki uspjeh najintrigantnijeg festivala žanrovskog filma u regiji, koji svojim programom ravnopravno parira svjetskim filmskim festivalima.

A. N. / Foto: Nina Đurđević


5. Fantastic Zagreb film festival
5. Fantastic Zagreb film festival

Tagged: , , , , , , , , , ,