Merita Arslani: Pouzdan izvor

U izdanju Naklade Ljevak, u suradnji s 24 sata, u biblioteci Balkan Noir objavljena je knjiga Merite Arslani ‘Pouzdan izvor’ koja će vas potaknuti na razmišljanje, nekoga užasnuti, nekoga zabrinuti, izdeprimirati, ali nećete je ispuštati iz ruku.
Merita ArslaniZanimljivo, uzbudljivo štivo. Priča koja vas uzbuđuje, uznemirava, vodi vas u svijet i odnose čudnovatih, gramzljivih prevaranata , sočnih dijaloga. Odlično ocrtan mračni svijet poslovnih ljudi, novinske redakcije, politike, tajnih službi, preljuba, prijateljstva. Tema koja korespondira sa sadašnjošću, vodi nas u svijet lažnog morala, bankovnih prevara, ljudske pokvarenosti, hrabre i odlučne mlade novinarke, ubojstva mlade poslovne žene, lokala sa cajkama, potoka alkohola i kokaina…

Merita-Arslani-Pouzdan-izvorMeritin krimić pročitala sam u sat-dva, u jednom dahu! Roman je izuzetno aktualan, daje sliku novinarskog posla iz prve ruke, kritičan prema politici, policiji i financijskom sektoru, prožet sveprisutnim osjećajem kalkulanstva koje dominira ovim sektorima, ali i pozitivnom porukom – da se kriminal i korupcija ne isplate, da svi prije ili kasnije budu razotkriveni, koliko god visoko bili pozicionirani. Odlično štivo za večernje sate, preporučam čitati odmah nakon Dnevnika!
Mirela Holy

Merita Arslani rođena je 1974. godine u Zadru, gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala francuski I latinski. U Londonu završava studij novinarstva na London School of Journalism. Po povratku iz Velike Britanije počinje raditi kao novinarka Slobodne Dalmacije a potom na Gradskoj televiziji Zadar. Prelaskom u Zagreb počinje raditi u Jutarnjem listu, gdje se istaknula nizom zapaženih priča i reportaža. Trenutačno radi kao glavna urednica portala Dnevnik.hr. Za svoj debitantski roman ‘Anđeli će samo zaspati’ dobila je nagradu Kiklop za najbolje debitantsko djelo.

Promocija knjige održat će se u utorak, 30. rujna u 20 sati, u zagrebačkom klubu Bulldog. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Ivan Pandžić i Goran Gavranović iz 24sata te moderatorica Ivana Simić Bodrožić.

N. L.


Pročitajte još: Ženska priča s Danielom Trbović i Meritom Arslani


 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,