Midsummer Scene: Šekspirijanski festival u Dubrovniku

Midsummer Scene je novi projekt/festival za kojeg organizatori Brilliant Events Dubrovnik i Honeytongued Theatre Productions Ltd. London žele da postane tradicionalan, a radi se o platformi za buduće slične međunarodne umjetničke koncepte i suradnje.
MidsummerS obzirom da je ove godine velika obljetnica 450 godina Shakespearovog rođenja, željeli su se priključiti brojnim manifestacijama u svijetu te ovaj značajni jubilej obilježiti u Dubrovniku. Tako će se na jednoj od najljepših ambijetalnih pozornica – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac od 21. do 28. lipnja izvoditi jedno od najpoznatijih Shakespearovih djela ‘San ljetne noći’ (‘A Midsummer Night’s Dream’).

Razlika u odnosu na ostale slične manifestacije je da će se Shakespearov ‘San ljetne noći’ izvoditi na engleskom jeziku, a zapravo se radi o međunarodnoj suradnji jer osim engleskih glumaca u predstavi sudjeluje i dvoje Hrvata (Csilla Barath Bastaić i Filip Krenus). Sama predstava, radi uštede, postavljat će se u Londonu, u prostorima Hrvatskog veleposlanstva, koje je ustupio veleposlanik Ivan Grdešić, a zadnji tjedan pokusa predviđen je na lokaciji u Dubrovniku. Vrhunski umjetnički ansambl izuzetno se veseli ovoj predstavi u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac.

Festival Midsummer Scene počinje prvim danom ljeta i smješten je u zadnjem dijelu lipnja (mlado ljeto) kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Dubrovnik je već desetljećima u ljetnim mjesecima kulturno i umjetničko središte Hrvatske i puno šire, a ovo će biti jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za goste, kao i za same žitelje Grada.

Midsummer Scene

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,