Miki Solus: Ožujak pomiče granice pop glazbe

Miki Solus, zagrebački kantautor s harmonikom koji s bendom stvara muziku koju opisuje kao gangster jazz, u novom singlu se okušao u pop glazbi.

Nova pjesma ‘Ožujak’, kako sam Miki kaže, inspirirana je grupom Magazin i Beach Boysima, sastavima čiji je on veliki fan. Pjesma najavljuje dolazak proljeća i unosi dozu iskrene, neopterećene sreće u dane pred nama. Tekst i glazbu novog singla potpisuje Miki Solus, a aranžman članovi njegova benda, i glazbeni producent Mark Mrakovčić, koji se uz aranžman pobrinuo i za produkciju.

Novi singl je dobio i svoj spot, sniman one-take tehnikom, dakle u jednom kadru. Spot koji odiše nevjerojatno pozitivnim vibracijama snimio je Dinko Doringo, koji se pobrinuo za montažu i kameru, prema scenariju i režiji Mikija Solusa.

U jednom intervjuu Miki je izjavio: ‘Na ovoj našoj sceni ja sam Anakin Skywalker. Perspektivan sam i mlad, ali pitanje je hoću li ostati na ovoj strani ili ću come to the dark side’.

Mikijeva glazba nosi u sebi nevjerojatnu količinu ležernosti, a tekstovi unose iznimnu pozitivu u svakodnevicu, stoga ne čudi strahovit rast popularnosti mladoga kantautora. Očigledno je da se Miki planira u budućnosti ozbiljnije pozabaviti pomicanjem granica popularne glazbe.

C. R.


Miki Solus pjesmom opisuje talent showove


Tagged: , , , , , ,