Milana Vuković Runjić: Hotel u oblacima

Što bi bilo da su se glavne face susrele u ‘Hotelu u oblacima’ u prvoj rundi Prvog svjetskog rata?
Milana Vuković- Runjić Hotel u oblacimaPoznata spisateljica i kolumnistica Milana Vuković Runjić, na svečanoj promociji koja je zakazana za srijedu 4. ožujka (19 sati) u Dvorani Müller kina Europa, zajedno sa svojim govornicima – Majom Hrgović, Slavenom Leticom, Danielom Rafaelićem, Ivanom Šute – predstaviti svoj novopečeni roman ‘Hotel u oblacima’ 1914. i odvesti nas u tajne odaje velikog povijesnog sukoba i njegovih glavnih protagonista. Što se događalo iza zavjese te što bi bilo da su se tad sve glavne face još jednom, u prvoj rundi Prvog svjetskog rata, susrele u ‘Hotelu u oblacima’, otkrit će nam glumac Alan Katić s intrigantnim izabranim odlomcima, kao i uvijek puna iznenađenja Milana Vuković Runjić koja je na svom novom romanu radila cijelu proteklu godinu.

Milana Vuković Runjić‘O Velikom ratu napisane su tisuće stranica na kojima se pokušavaju pronaći odgovorni. Međutim, ni Gavrilo Princip, ni Apis Dimitrijević, ni kraljevi i carevi poput Franje Josipa, Kaisera Wilhelma i Nikolaja II, kao ni cijela vojska diplomata ne mogu se proglasiti glavnim krivcima, nego krivnju snose svi podjednako. Dobro znamo što se dogodilo, no što bi bilo da su se svi protagonisti sastali još jednom u hotelu u oblacima, među vrhovima Alpa, u kojeg mogu zalaziti i mrtvi (a među njima i pjesničke duše poput A. G. Matoša) i živi, u kojem gosti postaju vidoviti i uviđaju tragediju koja je iza ugla’, najavila je svoj roman Milana Vuković Runjić.

Što je Gustl rekao Stefanu, Karl Aleisteru, a Willy Nickyju, te što je carica Eugenie vidjela u svojim kartama, kao i mnoge druge detalje o kojima niste ni sanjali da su mogući – jer možda i nisu – čekaju vas na samom kraju srpnja 1914., u Grand Hotelu Majestic, o čemu svjedoči i priča ovaj roman.

I. C.


Pročitajte još: Milana Vuković Runjić: Oberon , Igra Matoša i Prousta: Ima neka tajna veza? , Ženska priča s Milanom i Karmelom


Tagged: , , , , , , , , ,