Milomir Kovačević Strašni: Sarajevsko-pariški fotograf

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica, među kojima je i Centar za mirovne studije i Ured Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice (UNHCR), povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica obilježava drugi po redu Tjedan izbjeglicama u okviru kojeg organizira razgovor sa sarajevsko-pariškim fotografom Milomirom Kovačevićem Strašnim
Milomir Kovačević StrašniRazgovor će se održati u četvrtak, 18. lipnja (18 sati) u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu.

S umjetnikom koji je prije 20 godina baš u Zagrebu čekao vizu za Francusku, razgovarat će se o njegovim fotografskim ciklusima ‘Sarajevo u srcu Pariza’, ‘Gens una sumus’ i ‘Mes amies de Rumilly’, kao i o životu u Francuskoj: prije dvadeset godina kao izbjeglice/imigranta, a danas kao priznatog umjetnika. Kako se razlikuju izbjegličke/azilantske procedure u Hrvatskoj i Francuskoj, kako izgleda cijeli jedan ljudski egzil unazad 20 godina, i kakve veze umjetnost ima s tim – o svemu tome možete čuti ovog četvrtka.

Više o fotografu možete saznati na: www.milomirkovacevic.com; www.milomirkovacevic.info, a detalje ostalih događaja u sklopu 2. Tjedna izbjeglicama pogledajte ovdje.

D. Z.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,