Mjuzikl Alphonsine u Komediji

Raskošna scenografija, zanimljivi kostimi, intrigantna priča, zarazni glazbeni brojevi i razigrana režija, obilježili su svečanu izvedbu mjuzikla zbog kojeg će se narednih dana stvarati gužva na ulazu u zagrebačko Kazalište Komedija.Glavni krivac je Veseljko Barešić, redatelj, scenograf, autor glazbe i dirigent koji je na ovom djelu radio godinama i kojim je na najljepši način zaokružio 40 godina umjetničkog i stvaralačkog rada. Suvremena priča o eskortu inspirirana životom pariške kurtizane, dramski a, opet, pomalo komični tekst, ispraćena je velikim pljeskom kojim je nagrađen i sjajan glumački, pjevački i plesni postav.

Ovaj je mjuzikl bio prilika za brojne mlade glumce koji su tako pokazali svoj kazališni talent. Petra Golik, violinistica i magistra muzike, dobila je jednu od glavnih uloga, a nakon dugo godina, na pozornicu Komedije, vratila se Iva Visković. Priliku da još jednom pokaže svoje glumačko i pjevačko umijeće dobio je i talentirani Ivan Čuić koji je zagrebačkoj publici poznat i po ulozi u glazbenom krimiću ‘Faraon iz Ilice je mrtav’. ‘Drago mi je da se i nama mladim snagama pružaju ovakve prilike. Uloga Alfreda u ovom mjuziklu itekako je zahtjeva zbog pjevačkih dionica koje imam, a uz sve to, pokazati emociju i zapamtiti koreografiju, nije nimalo lagan zadatak’, izjavio je Ivan Čuić.

Prvi put u mjuziklu zaigrala je Nataša Janjić koja se jako veselila ovoj suradnji. ‘Bila mi je velika želja sudjelovati u mjuziklu i kad mi se ukazala ova prilika nisam mogla odbiti. Sretna sam jer je publika moj trud nagradila velikim pljeskom. Pjevanje je moja velika ljubav i da nisam glumica svakako bih bila pjevačica’, izjavila je Nataša Janjić nakon svečane premijere. Matko Knešaurek u mjuziklu igra njezina supruga te se oko ovog para i zapliće radnja, a kako je već prije surađivao s Natašom, to mu je uvelike olakšalo pripremanje ove zahtjevne uloge.

Velikim pljeskom nagrađena je i Mila Elegović koja često nastupa u mjuzikl produkcijama kazališta Komedija. ‘Ovo je već treća kazališna uloga za redom u kojoj nastupam oskudno odjevena, u kupaćem kostimu ili nekakvim trikoima i korzetima, pa moram konstantno biti aktivna i u režimu zdrave prehrane, ali to mi ne pada teško. Uloga Valerie, svodnice koja pod krinkom modne agencije izrabljuje svoje manekenke, nešto je sasvim novo za mene ali drago mi je da me publika vidi i u nešto opasnijim ulogama!’, rekla je Mila Elegović.

U ostalim ulogama pojavila su se i već dobro poznata imena, sjajni Komedijini glumci i pjevači Ervin Baučić, Dražen Bratulić, Zlatko Ožbolt i Lana Blaće. Zbor, baletni ansambl i orkestar Kazališta Komedija bili su pod ravnanjem Veseljka Barešića, koji je ujedno bio i scenograf. Kostimografiju je potpisala Barbara Bourek, koreografiju Mark Boldin, dok je oblikovatelj svjetla bio Deni Šesnić, a zvuka Mario Stanin.

 

I. Č. / Foto: Saša ZinajaTagged: , , , , , , , ,