Močvarini plakati u Kuli Lotrščak

U sklopu Petog hrvatskog biennala ilustracije u zagrebačkoj Kuli Lotrščak do 14. srpnja održava se izložba Močvarinih plakata.
Močvara- plakati-Kula LotrščakNaslovljena s ‘Plakati iz Močvare: 15 godina vizualne različitosti’, izložba predstavlja mali i pažljivo odabrani izbor plakata iz bogate arhive popularnog kluba u Zagrebu. Močvara je, uz značajan kulturni i socijalni utjecaj, svoju prepoznatljivost u javnosti izgradila i uz pomoć jedinstvenog oblikovanja promotivnih vizualnih materijala, surađujući s autorima kao što su ilustratori Igor Hofbauer i Ivan Eror te dizajneri Ivica Baričević Bara, Tomislav Vranić, Danijel Sikora, Marko Matošić, Slobodan Alavanja, Darko Kujundžić, Tomislav Turković i drugi. Močvarini plakati već godinama privlače pažnju – kako na zagrebačkim ulicama, tako i na međunarodnim izložbama i stručnim publikacijama.

Plakate možete pogledati još jednom na zatvaranju izložbe u ponedjeljak 14. srpnja od 20 sati, uz akustični koncert banda Žen. To je audio-vizualan band koji kombinacijom figura, boja i linija na platnu te zvukova koji izlaze iz pojačala, razglasa i bubnjeva, stvara dreamy post rock noise shoegaze atmosferu. U akustičnoj verziji, Žen ogoljuje svoje pjesme do jednostavnost i sanjivost, nošen raznoraznim ‘unplugged’ zvukovima i analognim setom vizuala predstavljenim od stalne članice banda Tanje Minarik i pridružene Vane Gaćine.

Močvara

Tagged: , , , , , , , , ,