Moja e-bajkovnica: Web raj za najmlađe

Zagrebačko nezavisno kazalište Hit teatar, koje cijelo desetljeće uživa naklonost publike, lansiralo je projekt namijenjen najmlađima – ‘Moju e-bajkovnicu’.Riječ je o čarobnom interaktivnom online svijetu u kojem caruju najljepše bajke svijeta i zabavno-edukativne priče, a mališani mogu putem tableta ili mobitela istodobno slušati, crtati i čitati. ‘Moja e-bajkovnica’ pomaže razvoju pažnje i imaginacije, stimulira ljubav prema riječima, njeguje samoizražavanje, obrazovnog je karaktera te je prije svega – sjajna zabava. Kako je njezino korištenje lako, djeca će je brzo zavoljeti, jer je idealna da skrati vrijeme do omiljenog crtića, zamijeni park tijekom kišnog dana ili uspava za laku noć. Uz to, budi njihovu kreativnost, pa dok slušaju priču, samo jedan klik vodi ih do paleta boja, gdje mogu prstima crtati i brisati po ekranu i svojim viđenjem priče napraviti vlastiti crtež slikovnice, koji se može i printati te zalijepiti na hladnjak za uspomenu.

Glavna urednica ‘Moje e-bajkovnice’ je Matea Elezović Brdar, ilustracije je osmislio Ivan Klepac, dok je za glazbeni dio zaslužan Leo Anđelković. Kvartet priča – ‘Šašava škvadra’, ‘Gospođica laž’, ‘Žir i kesten’ i ‘Šareni tajnur’ – potpisuje komediograf i scenarist Matko Elezović, web development povjeren je Mihaelu Gibi, a društvu raznolikih likova glasom su ‘život udahnuli’ Matea Elezović Brdar, Vedran Komerički, Petra Težak, Josip Elezović, Leo Anđelković i Lenon Anđelković.

‘Danas se mora ići ukorak s vremenom, u kojem je život bez mobitela i tableta nezamisliv. Djeci su čuda tehnologije posebno intrigantna, pa me veseli da im možemo ponuditi kvalitetan i zanimljiv sadržaj. S obzirom na nove generacije djece kojima sve brzo dosadi i teško im je zaokupiti pažnju, e-bajkovnica je prije svega interaktivna i raznolika. Hit teatar uvijek misli na svoju publiku, i to od najmlađih pa sve do najstarijih’, rekla je Matea Elezović Brdar.

I. C.


Tagged: , , , , , ,