Motocross spektakl u podravskom Kozarevcu

Na Karasovu brijegu u Kozarevcu pred više od 2000 posjetitelja održan je motocross spektakl u organizaciji Karas teama i Turističke zajednice područja Dravski peski, te Općine Kloštar Podravski.U Kozarevac su stigli brojni posjetitelji, ljubitelji adrenalina i motocrossa. Vozilo se Otvoreno prvenstvo Hrvatske u klasama juniora, seniora, veterana i B lige.

Ovaj spektakl svake godine privuče najbolje vozače Hrvatske i susjednih zemalja. Svečano otvorenje utrke bilo je u 13 sati, a onda su krenule utrke svih klasa. Motociklistička zajednica u Koprivničko-križevačkoj županiji je vrlo razgranata i privlači mnogo turista. ‘Svi znamo da na ovu stazu dolaze vrhunski sportaši što je dodatni zamašnjak za razvoj sportskog turizma ovog kraja. Upravo ovakvi događaji su poticaj da se povuku dodatna sredstva za promociju Općine Kloštar Podravski i Koprivničko-križevačke županije’, kazala je Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta.

Pobjednik u najjačoj klasi onoj HR MX Open je Luka Crnković iz MCK Zagreb, ispred Mateja Jaroša iz MK Požega Promet. Treće mjesto je osvojio Mischel Filipaj iz MŠD Zabok.

‘Ovdje u Kozarevcu na Karasovu brijegu već tradicionalno se održavaju motocross utrke od nacionalnog, ali i međunarodnog značaja. Možemo reći da ovo doživljavamo kao jednu od stožernih sportskih manifestacija koje se održavaju u Koprivničko-križevačkoj županiji. Izuzetno je veliki interes vozača i publike, čemu je doprinijela organizacija koja je na svjetskoj razini’, izjavio je župan Darko Koren.

Veliku pomoć organizaciji utrke dali su Općina Kloštar podravski i TZ Dravski peski. Ova staza je pravi mamac za sve željne adrenalina, zabave i pravog sportskog spektakla. Staza Karasov brijeg u Kozarevcu višestruko je nagrađivana za najbolju pripremu i organizaciju utrke u Hrvatskoj, a 2011. godine Kozarevac je bio domaćin Europskog prvenstva u motocrossu.‘Kao i svake godine, opet smo imali tu čast da organiziramo otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu. Gospodin Antun Karas je opet vrhunski pripremio stazu. Nama je izuzetno drago da u Kozarevac dolaze i vozači iz susjednih zemalja’, kazao je Pavlović. ‘Moram naglasiti da ulažemo u trening kamp gdje trenira svjetski prvak u motocrossu Tim Gajser. Vjerujemo da uz sva ulaganja koja trenutno imamo, kroz dvije-tri godine ćemo imati mogućnost održati i veće manifestacije. Turizam se u zadnje dvije tri godine podigao, što pokazuje i ovaj današnji posjet državne tajnice Ministarstva turizma i sporta, koja nam pomaže u svim projektima. To pokazuje da u razvoj turizma sudjeluju sve razine vlasti, od ove općinske, preko županijske pa sve do ministarstva’, rekao je Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski.

Koliko je ova sportska manifestacija popularna u okvirima motocross zajednice govori i podatak da je u klasi veterani B pobijedio vozač iz Grčke, Dimitris Keramidas, ispred drugoplasiranog Dominica Tešića i trećeplasiranog Aleksandra Tešića iz MCK TRP Marinović. Upravo je Aleksandar Tešić posudio svoj motocikl grčkom vozaču za ovo natjecanje.

‘Vrlo sam zadovoljan kako je organizacija odradila svoj posao, ali i samom utrkom. Učinili smo sve kako bi vozači bili zadovoljni. S obzirom na naše iskustvo voljeli bi organizirati europsko prvenstvo juniora u klasama 65 i 85. Njih ima puno i ovo bi za njih bila idealna staza, gdje bi mogli pokazati sav svoj potencijal’, kazao je najzaslužniji za održavanje ovog oktanskog spektakla, Antun Karas.

T. R.

Tagged: , , , , , ,