Muzej iluzija u Zadru

Soba ogledala, kaleidoskop, soba koja mijenja percepciju veličine osobe, didaktičko-logičke igračke i zagonetke samo su dio eksponata i zabavne ponude novootvorenog Muzeja iluzija u Zadru.Muzej iluzija ZadarFascinantni svijet iluzija ovog muzeja posebno je osmišljen kako bi poljuljao povjerenje u osjetila posjetitelja te predstavlja mjesto koje donosi zabavu za sve generacije; djecu, roditelje, parove, djedove i bake kao i zanimljivu nadopunu turističke ponude grada Zadra.

Posjetitelji muzeja moći će hrabro uskočiti u vrtlog iluzija u tunelu Vortex, koji je prvi tunel te vrste u ovom dijelu Europe i ući u sobu ogledala koja izobličuje predmete i osobe koje zrcali, pružajući jedan nov i neobičan pogled na stvarnost.

Novost u zadarskom Muzeju iluzija je i soba sa stolicom koja mijenja percepciju veličine pa se tako osoba na stolici čini izuzetno malom s obzirom na druge ljude u prostoriji. Mnoge će u djetinjstvo vratiti i kaleidoskop čije zaigrane uzorke, umjesto šarenih papirića i perli, čine sami posjetitelji.

Pravo bogatstvo eksponata te zabavne i atraktivne varke Muzeja iluzija posjetitelje će ovo ljeto naučiti ponešto o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti koja se nalazi iza iluzija, kako bi bolje mogli razumjeti zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Muzej iluzija u Zadru ove će sezone zasigurno postati jedno od najpopularnijih gradskih destinacija, a brojni će posjetitelji svoje doživljaje u Muzeju moći fotografirati i podijeliti na društvenim mrežama. Radno vrijeme muzeja je svaki dan od 9 do 24 sati na adresi Poljana Zemaljskog odbora 2.

MIZ

Tagged: , , ,