Na Gruntu: Rural Street Food

Na zagrebačkom adventu postoji kućica drugačija od sviju, ona je dom pravoj gruntovskoj hrani – fest stisnutim čvarcima, bunceku sa zeljem, kobasama, špeku, siru & vrhnju i odličnom kuhanom vinu.Svakoga dana na granici Europskog i Jelačićevog trga kućica zrači neodoljivom toplinom i ljepotom dok te mirisima privlači da zastaneš i probaš najbolju domaću klopu. Čuvaju je pesek Rexy i mačkec Sivko koji se neizmjerno raduju svakom gostu. Kuhaju se u njoj izvorne kobasice – češnjovke, debrecinke ili kranjske – napravljene vrijednim rukama domaćih mesara iz okolice Zagreba, a umjesto vode teče vrhunsko kuhano vino spravljeno po posebnoj recepturi bez aditiva i konzervansa.

Kako bi vam pružila potpuni ruralni doživljaj, kućica svoju stalnu ponudu povremeno obogati i drugim seoskim specijalitetima poput friško skuhane sarme, hladetine, vruće bučnice ili prave poslastice za najveće gastroljupce – otkoštenog odojka. Uz ovu, kućica u sebi skriva još mnogo priča. Na vama je da ih otkrijete.

‘To je vaša i naša kućica #NaGruntu. Inspiracija tradicijom Kućica #NaGruntu nastala je u želji da prenesemo dušu pravog, toplog hrvatskog grunta na zagrebački advent. Hranu pripremamo prema dobrim, starinskim recepturama kako bi prenijeli sve vrijednosti izvorne, domaće, nepretenciozne gastronomije u street food izvedbi. Revitalizacijom i urbanizacijom ruralne kuhinje stvaramo izvornu gastro priču iznadprosječne kvalitete i prepoznatljivog okusa temeljenu na tradiciji i svim detaljima koji čine Božić, Božićem, a kućicu #NaGruntu mjestom kojem ćete se uvijek rado vraćati’, preporučuju Gruntovci i napominju da se oni za ručak vole nagraditi s Oh Lord sendvičem koji je spravljen od domaće kobasice u kombinaciji s grahom u bučinom ulju i preprženim domaćim špekom, a kad su u društvu i nazdravljaju kuhanim vinom; grickaju Shpekec i Horky Porky čvarke, dok je nekima sir s vrhnjem i doručak i ručak i večera.

M. S.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,