Na Sceni Amadeo i operna diva Dunja Vejzović

Drugi tjedan Scene Amadeo donosi sjajne glazbene nastupe, a tjedan otvara Glazbena družina Cinkuši s nastupom u Galeriji Klovićevi dvori.U srijedu, 24. kolovoza održat će se koncert polaznika Masterclassa Dunje Vejzović koji će izvesti najljepše operne arije romantike. Zagreb poznaje Dunju Vejzović kao pjevačicu, a ona je poznata i kao vrsna pedagoginja iz čije klase u prvim opernim kućama i koncertnim salama svijeta nastupaju njezini đaci. Ona će nastupiti prvi puta kao dirigentica OMG orkestrom.

U četvrtak, 25. kolovoza nastupaju braća Teofilović s programom ‘Čuvari sna’. Miljenko Jergović jednom je prilikom napisao: ‘Ratko i Radiša nisu naokolo išli i sakupljali zagubljene pjesme, pa ih tako spašavali od zaborava i smrti. Za razliku od čovjekove smrti, smrt pjesme je neosjetna. Samo jezik i svijet ostanu siromašniji za nešto čega je nekad bilo. Njih dvojica, ili jedan od njih, noću bi slušali radio, pamtili melodiju i bilježili tekst. Poslije bi pjevali ono što bi im se učinilo da mogu i da trebaju otpjevati. Zato su u njihove pjesme pomalo upisana i sjećanja na pjevače. Pjesmu braća izvuku iz epohe u kojoj ju je snimljena, u kojoj ju je radio zabilježio, i smjeste je u svoju bezvremenost. Nije to vječnost, ali je vječnosti veoma slično.’

U subotu, 27. kolovoza nastupaju Baden Baden, industrial electropunk pioniri poznati po konstantnim promjenama zvuka, stila, raspoloženja i članova, a imaju i novu reinkarnaciju – poseban program pripremljen samo za Amadeo. Nakon ljetnog nastupa na Indirektu, gdje su predstavili svoju viziju kako bi trebale zvučati pjesme Eurovizije, na Amadeu će predstaviti sličan program podebljan pjesmama kojima su radili kaos na pozornicama kroz godine.

K. I. / Foto: Scena Amadeo


Ljetna Scena Amadeo: Matija svira Arsena


Tagged: , , , , , , , , ,