Nagrađen video Ambasadori hrvatskog turizma

Promotivni video Hrvatske turističke zajednice ‘Ambasadori hrvatskog turizma’ na 7. Zagreb TourFilm Festivalu osvojio je glavnu nagradu u kategoriji ‘Najbolji hrvatski turistički film’.‘Veseli nas novo priznanje koje je još jedna potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje koji su, osim na međunarodnoj razini, prepoznati i među našim stručnjacima’, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

‘Ambasadori hrvatskog turizma’ snimani su na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj, a u njemu je sudjelovalo 10 poznatih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti (Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić). Osim poznatih hrvatskih odredišta video promovira i ostale oblike hrvatske turističke ponude, poput kulturne i povijesne baštine, eno-gastronomije, aktivnog odmora, nautike i prirodnih ljepota. Taj video je ove godine u Las Vegasu, odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB), osvojio i prestižnu nagradu ‘Travel Video Awards’ u kategoriji ‘Best Video by a Tourism Organization’. Osim stručnog žirija, promotivni video je i publika online glasovanjem proglasila najboljim turističkim promotivnim spotom za 2017. godinu.

‘Ova nagrada posebno nam je draga jer je osvojena upravo u Hrvatskoj’ poručila je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma nadodavši kako se još jednom zahvaljuje svim akterima spota koji su se nesebično odazvali projektu te se odrekli honorara u humanitarne svrhe. Osvojenu nagradu komentirao je i Luka Duboković, izvršni direktor agencije BBDO Zagreb: ‘Cijeli tim iz BBDO-a Zagreb izrazito je ponosan na uspjeh ovog videa. Veliko je to priznanje našim kreativcima, ali i cijeloj ekipi koja je radila na projektu. Zahvaljujemo i režiseru Neviju Marasoviću i produkcijskoj kući Antitalent, koji su dali veliki doprinos u kreiranju i produkciji ovog spota’.

Na 7. Zagreb TourFilm Festival prijavilo se 807 filmova iz 91 zemlje, a najbolji među njima prikazivali su se tijekom posljednja tri dana u Kaptol Boutique Cinema. Promotivni video HTZ-a bio je jedan od 263 kandidiranih uradaka, od kojih je nagrađeno njih tridesetak.

T. R.


Tagged: , , , , , , , , , , , ,