Najljepša poštanska marka iz 2021.

Glasači i brojni ljubitelji poštanskih maraka iz zemlje i svijeta odlučili su u izboru za najljepše izdanje poštanskih maraka Hrvatske iz 2021. najviše glasova dati prigodnom poštanskom bloku s dvije marke ‘350. obljetnica pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana’.Prigodni blok rad je zagrebačke akademske slikarice i dizajnerice Sabine Rešić te je zajedničko izdanje Hrvatske pošte i Hrvatske pošte Mostar. Na drugom je mjestu prigodna marka iz serije ‘Hrvatska marijanska svetišta’ s prikazom čudotvornoga kipa Majke Božje Remetske iz istoimene crkve, dok je treće mjesto pripalo prigodnom poštanskom bloku s dvije marke ‘Mostovi i vijadukti’ na kojem su motivi Kudin most na rijeci Krupi i vijadukt Zečeve drage na Autocesti Rijeka – Zagreb.

Podsjetimo, Hrvatska pošta još od 1997., svake godine provodi izbor za najljepšu poštansku marku iz prethodne godine, a ovogodišnji, na kojem se biralo najljepše izdanje iz 2021., trajao je od 1. do 31. ožujka. Glasači su mogli glasati poštom – slanjem glasačkih listića – ili internetom na mrežnim stranicama posta.hr.

Za glasače koji su glasali poštom i tako sudjelovali u nagradnoj igri ‘Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji!’ bilo je predviđeno 10 nagrada čiji su sretni dobitnici izvučeni 8. travnja.

H. P. / Foto: HP


Tagged: , , , , , , , , , ,