Nakon Borata, Brune i Diktatora – nogometni huligan!

Ime Sache Barona Cohena već je poznato svima onima koji vole ne samo uvrnute (i poprilično eksplicitne) komedije, već i vrhunsku, kvalitetnu filmsku zabavu. Hrvatskoj publici posebno je drag, budući su njegova tri posljednja filma – ‘Borat’, ‘Bruno’ i ‘Diktator’ – ostvarili fantastične rezultate kino gledanosti od kojih je ‘Borat’ još uvijek najgledaniji s preko 180.000 prodanih ulaznica.

Na proljeće dolazi novi uradak ovog jedinstvenog komičara – ‘(Ne)profesionalac’. Riječ je o akcijskoj komediji u kojoj Sacha Baron Cohen tumači potpuno novi lik – nogometnog huligana.

Nobby (Cohen) ima sve što jedan čovjek iz Grimsbyja može poželjeti uključujući jedanaestero djece i najljepšu dojevojku sjeveroistočne Engleske. Nedostaje mu samo jedno: njegov mlađi brat Sebastian za kojim Nobby traga već 28 punih godina, još otkad su ih razdvojili kao malu djecu. Nobby se uskoro susreće sa Sebastianom, nesvjestan činjenice da njegov brat nije samo najubojitiji agent agencije MI6, već i da je otkrio planove za globalni teroristički napad. U bijegu i pogrešno optužen, Sebastian će uskoro shvatiti da svijet može spasiti jedino uz pomoć najvećeg idiota: svog brata blizanca.

Sacha Baron Cohen-GrimsbyUz Sachu Barona Cohena glavne uloge u filmu ‘(Ne)profesionalac’ ostvarili su Mark Strong, Penelope Cruz, Ian McShane, Rebel Wilson i Isla Fisher. Film je režirao Louis Leterrier poznat po režiji hitova ‘Transporter’, ‘Nevjerojatni Hulk’, ‘Sudar titana’ i ‘Majstori iluzije’ što znači da nas i ovoga puta očekuje kvalitetan akcijski spektakl. Uz Cohena, scenarij za film napisali su Peter Baynham (nominiran za nagradu Oscar za scenarij ‘Borata’) i Phil Johnson (scenarist Disnyjevog hita ‘Krš i lom’). Akcijska komedija ‘(Ne)profesionalac’ u domaća kina stiže u ožujku 2016. godine.

S. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,