Narodne knjižnice: Kultura posuđivanja i čitanja knjiga

Naklada Ljevak organizira tribinu pod nazivom ‘Narodne knjižnice, kultura i društvo’, iz ciklusa ‘Paralelnih svjetova’, na kojoj će se razgovarati o tome kako razvijati kulturu posuđivanja i čitanja knjiga.Tribina će se održati u utorak, 19. prosinca (19.30 sati) u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, a na njoj će se, uz moderiranje Kristijana Vujičića, razgovarati o položaju što ga narodne knjižnice, te važne, gotovo temeljne kulturne institucije, imaju u današnjem društvu.

Sudionice tribine su dr. sc. Jasna Kovačević, viša knjižničarka i dugogodišnja voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića, i prof. dr. sc. Nadežda Čačinovič, filozofkinja s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, potpredsjednica hrvatskog PEN-a i autorica više knjiga.

Čitamo li dovoljno i kako ćemo čitati u budućnosti? Kakva će biti uloga knjižnica u budućnosti? Knjižnica bez čitatelja ne može postojati, no može li postojati društvo bez knjižnice? I treba li nam, naposljetku, strategija poticanja čitanja i razvoj kulture čitanja?

N. L.

Tagged: , , , , , , , ,