Naš svijet: Giuliano se vratio rocku!

Mnogi se dobro sjećaju Giuliana s početka karijere, njegove duge kose i pjesama koje je tada pjevao. Na tom rock tragu, splitski pjevač sada predstavlja nešto novo i drugačije od dugogodišnjeg glazbenog opusa.Za sve je zaslužan svjetski priznati gitarist Emir Hot i njegov glazbeni projekt pod nazivom ‘Naš svijet’. Pjesma je to koja će svojom pričom, donijeti pravo osvježenje u eter.

Emir Hot (rođen u Tuzli) itekako je poznato ime. Najveće uspjehe ostvario je u Londonu, od čega posebno vrijedi izdvojiti pobjedu na natjecanju ‘The Guitar Hero UK 2005. godine’. U Londonu je i diplomirao na prestižnom Gitarskom institutu pri Thames Valley University.Tijekom godina sudjelovao je u više od 300 glazbenih projekata s različitim stilovima (rock, tradicionalna glazba, folk, pop, blues, glazba za film i glazba za kazalište), a surađivao je s cijelim nizom svjetskih i regionalnih izvođača.

Za pjesmu ‘Naš svijet’, Emir ističe kako je na prvu osjetio da pripada upravo njemu, ‘Dobio sam je kao poklon zahvaljujući dragom prijatelju, autoru Semiru Seferu iz Zenice. Pjesma je nastala davno, a na prvo slušanje nisam krio oduševljenje što mi je pripala čast da joj utkam dušu posebnim zvukovima gitara. Riječ je o rock baladi, koja se može slušati u bilo koje doba dana.

 

‘Giuliano je jedan od vrhunskih regionalnih vokala, pop zvijezda s rock pedigreom s kojim sam i ranije surađivao, te se odluka za izbor pjevača nametnula sama po sebi. ‘Naš svijet’ je po svom ambijentu i karakteristikama zahtijevao upravo takav vokal, a Giuliano je odradio vrhunski posao. Jako sam sretan zbog ove suradnje.’

Zadovoljstvo cijelom pričom nije krio ni Giuliano: ‘Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i različitih svirki, odlučili smo se da tako kažem, ovjekovječiti to naše prijateljstvo pjesmom, koja se meni jako sviđa. Nadam se da će svi oni koji je poslušaju uživati, kao što sam i ja.’

Kako izgleda zajednički glazbeni svijet Emira Hota & Giuliana, pogledajte u spotu koji je sniman u Splitu i okolici, a potpisuju ga Toni Banov, Dean Bubić i Andrija Jurčević. Tekst i glazba djelo su Semira Sefera, za produkciju i aranžman zaslužan je Darijo Marunčić.

H. R.

Tagged: , , , , , , , ,