Nastavak zanimljivog Ljeta u Oršiću

Ljeto u Oršiću nastavlja sa zanimljivim sadržajima uz međunarodnu smotru folklora i tambure, Koncert Nine Kraljić i gostovanje Exit teatra.Vjerovali ili ne odmah iza Medvednice, u prekrasnom atriju Dvorca Oršić u Gornjoj Stubici nudi se bogati glazbeno-kazališni program začinjen s pravim domaćim delicijama, koje možete povezati s izletima u prirodu ili kupanjem. Uživajte u okusima i mirisima​ najboljih štrukli u Zagorju i mesu iz banjice ​u odličnim restoranima s pravim zagorskim specijalitetima.

Barokno zdanje idealan je prostor za uživanje u toplim ljetnim večerima, u kojima posjetitelje očekuju glazbeni nastupi, festival tamburice i folklora, kazališne predstave pa i večer posvećena bluesu. Posjetitelje u naredna dva vikenda čeka raznovrsni program, kako bi rekli za svakoga ponešto.

11. Međunarodni festival folklora i tambure od 29. do 30. lipnja centralni je događaj manifestacije Ljeto u Dvorcu Oršić, koji okuplja sudionike iz nekoliko europskih zemalja od kojih mnogi znaju zapjevati i zagorske popevke. To je jedini međunarodni festival folklora u Krapinsko-zagorskoj županiji, na kojem su dosad nastupila društva iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Slovačke, Španjolske, Francuske, Poljske te mnoga društva nacionalnih manjina iz Hrvatske. Ove godine nastupit će društva iz Poljske i Slovenije te češka i poljska nacionalna manjina koja kroz folklor djeluje u Hrvatskoj.

Posjetiteljima festivala nudi se cjelodnevni boravak, prilikom kojeg mogu posjetiti toplice i turističke destinacije Gupčeva kraja te se upoznati s bogatom kulturom i poviješću, kao i prirodnim ljepotama uz izvrsnu ponudu zagorskih specijaliteta i proizvoda stubičkih OPG-ova.

U nedjelju, 1. srpnja (17 sati) u čarobnom ambijentu Dvorca Oršić nastupit će Nina Kraljić, pobjednica prve sezone ‘The Voicea’. Vrijeme za kazalište je 7. srpnja (subota) kada će se u 21 sat održati predstava Teatra Exit ‘Pluća’ s Amarom Bukvićem i Jadrankom Đokić. 17. srpnja (utorak) u 21 sat rezerviran je Ethno Croatia, projekt Hrvatske glazbene mladeži koja okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Do sada su sudjelovali glazbenici iz Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea, Engleske…

V. M.


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,