Natali Dizdar: Iluzionist

Natali Dizdar uspješno je završila je prošlu godinu s novom pjesmom ‘Iluzionist’ u kojoj se, uz svoga dugogodišnjeg suradnika Vladimira Mirčetu, okušala i kao koautorica aranžmana, ali i kao autorica glazbe. Spot za pjesmu režirao je njezin brat Filip Dizdar.

Producentski tim  ‘Iluzionista’ su Pavle Miholjević i Jura Ferina, a singl koji se ovih dana može čuti na brojnim radio postajama dobio je odlične kritike.

‘U pjesmama uvijek poistovjećujem neka svoja iskustva, neki trenutak u životu pa je tako i u ovoj pjesmi za koje je stihove napisao pjesnik Dejan Aleksić, dobitnik nagrade Riste Ratkovića u Bijelom Polju/2014’, rekla je Natali.

‘Snimanje spota za Natalinu novu pjesmu Iluzionist je bilo odlično. Iako nam je ovo prva suradnja po pitanju glazbenog spota, radili smo skupa nekoliko photosessiona pa mogu reći da smo već navikli na suradnju. Sniman je u starom kinu u Dugom Selu, a sama priča odvija se u pozadini i potrebno je pratiti detalje da bi ju otkrili. Za potrebe spota Natali je izvela i nekoliko iluzija na pozornici, no ne bih htio previše otkrivati. Pred kraj snimanja nam je ponestalo vremena pa smo se odlučili za improvizaciju nastupa gdje je Natali pjevala i plesala bez mikrofona. Atmosfera na snimanju je bila ležerna uz puno zafrkancije i na kraju su upravo ti kadrovi među najboljima, jer prikazuju Natali u malo drugačijem svjetlu od onog na kojeg smo navikli’, izjavio je Filip Dizdar.

I sama Natali imala je samo riječi hvale za svog brata: ‘S Filipom je zabavno raditi jer je pozitivan, opušten i dobro organiziran. Važno mi je da prihvaća i neke moje sugestije, ali i ima jasnu ideju onoga što želi. Nakon što smo odradili nekoliko photoshootinga zajedno, drago mi je da se naša suradnja proširila i da smo i u poslu jako dobar tim.’

Natali DizdarIza Natali Dizdar već je 10 godina karijere, a ovu okruglu obljetnicu proslavila je brojnim koncertima  u Dubrovniku, Varaždinu, Šibeniku, Zagrebu, Puli i Zadru. Dosad je objavila dva studijska albuma ‘Natali Dizdar’ i ‘Pronađi put’ te live album i DVD iz Zagrebačkog kazališta mladih. Dobitnica je prestižnih nagrada kao što su Porin za debitanticu godine, vokalni suradnja sa Darkom Rundekom i DVD ‘ZKM live’, Zlatna kugla, Večernjakova ruža i Davorin.

Surađivala je s eminentnim hrvatskim glazbenicima uključujući Arsena Dedića, autora velikog hita ‘Zamijenit ću te gorim’, Dinu Šarana autora pjesama ‘Stranac’, ‘Ne pitaj’, ‘Zašto bih ti rekla to’ i ‘Grijeh’, Darka Rundeka, Boška Petrovića, Aleksandra Ljiljka, Sandra Bastiančića, Coce Mosquita, glazbenog producenta svih albuma objavljenih u matičnoj kući Agapa. Posljednji  singl koji je objavila je ‘Grijeh’ za kojeg je dobila i priznanje MTV Double Platinum Award.

G. B.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,