Ne igraj na Engleze!

U zagrebačkom kazalištu Kerempuh, 28. lipnja u 20 sati bit će izvedena predstava Vladimira Đurđevića ‘Ne igraj na Engleze’, u režiji Vinka Brešana.Ne igraj na Engleze

‘Ne igraj na Engleze’ hit je komad suvremenog autora Vladimira Đurđevića koji su prepoznali publika i kritika. To je uzbudljiv isječak zbilje koji nas obuzme i kojemu se smijemo, dok se ne promijeni fokus i odjednom shvatimo da se smijemo samima sebi.

Bule, Piksi i Paun trojica su prijatelja koji su odrasli zajedno, trojica urbanih tridesetogodišnjaka, trojica okorjelih kockara. To su junaci ovog originalnog i duhovitog teksta koji realistično oslikava ne samo pojedinačne sudbine, već daje komentar na jednu generaciju. Oni su izgubljeni u punoj snazi svog života, odustali su od svega i žive samo za jedno – kladionicu. Prvi mulja ženu koja ga uzdržava, drugi je izdao svoje najbliže, a trećeg ganjaju kamatari. Klade se na tekme, ne nužno na rezultat. S rastom tenzija pojačava se nervoza i razotkriva se niz pojedinosti koje će do temelja uzdrmati njihovo prijateljstvo. Dinamična i napeta, od početka do kraja, ovo je priča o gubitnicima; i to ne onima koji su izgubili, već o onima koji nisu ni pokušali.

Predstavu Vladimira Đurđevića režirao je Vinko Brešan
Igraju: Hrvoje Kečkeš, Borko Perić i Tarik Filipović
Dramaturginja: Željka Udovičić
Scenograf: Dragutin Broz
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Oblikovatelj svjetla: Olivije Marečić

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,