Nebojša Slijepčević: Muški film

Video projekcija kratkog dokumentarnog filma Nebojše Slijepčevića ‘Muški film’ održat će se večeras u ponedjeljak 17. veljače od 20 sati.Muški filmNa prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u sklopu Natjecateljskog programa dokumentarnog filma, osvojio je Nagradu za ljudska prava. Ovaj 12-minutni film snimljen je za vrijeme tradicionalne svetkovine u južnoj Hrvatskoj, a producent filma je Restart.

Situacija na terenu je ozbiljna: puške i pištolji u svakoj su ruci. Koncentracija naoružanja dosegla je kritičnu točku. I najmanji incident dovoljan je da naruši krhki mir! Jedan nervozni prst na okidaču pokrenut će kaos koji će biti nemoguće zaustaviti…

Nebojša SlijepčevićNebojša Slijepčević rođen je 1973. godine u Zagrebu, gdje je stekao diplomu filmskog redatelja na Akademiji dramske umjetnosti. Režirao je brojne TV dokumentarce, primjerice nagrađenu epizodu serijala ‘City Folk’ u produkciji EBU-a (European Broadcast Union). Jedan je od autora dokumentarnog serijala ‘Direkt’. Kao kreativni producent surađivao je na serijalu ‘Romi u Europi’, koprodukciji desetak europskih zemalja. Autor je crtića ‘Pas/zec’, dokumentarca ‘Za četiri godine’, koji je osvojio EDN Talent Grant na Sarajevskom filmskom festivalu, i kratkog igranog filma ‘Šamar’ koji je dio omnibusa ‘Zagrebačke priče’.

Greta / HAVC

 

Tagged: , , , , , , , , , ,